Screenshot 2020 04 22 Shaun of the Dead vs Hot Fuzz Julius vs Jasper 33 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op png
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Shaun of the Dead vs Hot Fuzz

Screenshot 2020 04 22 Shaun of the Dead vs Hot Fuzz Julius vs Jasper 33 van Schokkend Nieuws Podcast Gratis luisteren op png

In de nieuwe aflevering zetten Julius en Jasper twee films uit de Three Flavours Cornetto-trilogie tegenover elkaar: SHAUN OF THE DEAD en HOT FUZZ. Als er maar een mag blijven, welke moet dan weg?

Edgar Wright debuteerde in 1995 op 21-jarige leeftijd met de spaghettiwesternkomedie A FISTFUL OF FINGERS. Na veel televisie-ervaring opgedaan te hebben met allerlei komedieseries, waarvan de bekendste SPACED, brak hij bij genreliefhebbers door in 2003 met de zombiekomedie SHAUN OF THE DEAD. Die film bleek de eerste van een thematische trilogie: de Cornetto-films, drie komedies met Simon Pegg en Nick Frost (allebei ook bekend van SPACED), drie liefdevolle odes aan verschillende genres.

In 2007 volgde HOT FUZZ, een politiefilm vol verwijzingen naar actieklassiekers, en in 2013 werd de trilogie afgesloten met de paranoïde sciencefictionfilm THE WORLD’S END.

Laatstgenoemde doet volgens Julius en Jasper niet onder voor de eerdere twee afleveringen, maar volgens de regels van het spel moeten er twee films tegenover elkaar gezet worden. Dus neemt Julius het op voor SHAUN OF THE DEAD en Jasper voor HOT FUZZ. Je hoort het hier! 

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!