artworks z94hd2Vmix2ZSuiL r5YAZg t500x500
PODCAST
Julius vs Jasper

Julius vs Jasper: Final Destination 2 vs Final Destination 5

Julius en Jasper zetten FINAL DESTINATION 2 (2003) van David R. Ellis en FINAL DESTINATION 5 (2011) van Steven Quale tegenover elkaar. Als er eentje zou moeten verdwijnen, welke mag dan blijven?

In 2000 was FINAL DESTINATION van James Wong Рover jongeren die een groot ongeluk overleven, maar vervolgens worden opgejaagd door de Dood Рeen enorme hit. Drie jaar later was er het superieure vervolg FINAL DESTINATION 2 van David R. Ellis. Waar de eerste film veel leunde op het mysterie, ligt de focus bij het vervolg meer op de groteske, lompe en vaak komische sterfscènes. De openingsscène alleen al is fenomenaal: het gigantische ongeluk op de snelweg waar de boomstammen je om de oren vliegen is nog altijd het hoogtepunt uit de gehele serie.

Deze toon werd doorgezet in FINAL DESTINATION 3 en 4, maar de kwaliteit van de reeks ging wel behoorlijk achteruit. Tot de vijfde film van regisseur Steven Quale uit 2011 de boel weer een beetje op wist te krikken: in FINAL DESTINATION 5 zijn de sterfscènes, en met name de spanningsopbouw in deze sequenties, gelukkig weer van hoog niveau.

Jasper verdedigt deel 2, Julius deel 5. Als er eentje moet verdwijnen, welke mag dan blijven?

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!