amsterdamned
amsterdamned
Nieuws
23 oktober 2019

Win kaartjes voor Amsterdamned!

AmsterdamnedEVENT | Op vrijdag 25 oktober is het tijd voor Amsterdamned 2019. Dit jaar maar één dag in plaats van drie, maar de programmering is er niet minder om. Schokkend Nieuws geeft kaartjes weg voor de snelle reageerders!

Het is alweer de vierde editie van Amsterdamned, het filmfestival dat vernoemd is naar de film van Dick Maas en georganiseerd wordt door Jan ‘Mr. Horror’ Doense, die ook aan de wieg stond van Schokkend Nieuws. Het is dit jaar een ‘special edition’ van maar één dag, maar die dag zit dan ook wel bomvol films. Voor de Dick Maas-connectie worden dit jaar korte films van de Nederlandse regisseur als voorfilms vertoond. Onderaan dit artikel lees je hoe je nog snel kaartjes kunt winnen!

Om 15.00 uur begint het programma met het Russische ROAD MOVIE (Dmitrii Kalashnikov, 2016), een bijzondere film die volledig bestaat uit sensationele beelden die gemaakt zijn door dashcams die zonder commentaar achter elkaar gemonteerd zijn. ‘Gekker en verontrustender dan menig genrefilm, en met de akelige en onmiskenbare aantrekkingskracht van een sensationele catastrofe,’ volgens de Amsterdamned-website.


Om 17.00 uur is het tijd voor THE GANGSTER, THE COP, THE DEVIL (Won-Tae Lee, 2019). Een Koreaanse thriller over een jonge, agressieve rechercheur die een gelegenheidsverbond sluit met een gangsterbaas. ‘…meer humor dan vergelijkbare thrillers uit Zuid-Korea, zoals The Chaser en I Saw the Devil, maar ook een vergelijkbaar smerig randje.’


Om 20.00 uur de film waar wij het meest naar uitkijken: de Nederhorrorfilm BUMPERKLEEF! In het huidige nummer van Schokkend Nieuws hebben we al een interview met regisseur Lodewijk Crijns en binnenkort vind je ook een recensie van de film op deze site. Lodewijk Crijns zal zelf aanwezig zijn vo0r deze screening van zijn horrorfilm over een maniak die op de linkerbaan blijft rijden om automobilisten uit de tent te lokken. Veelbelovend: ‘BUMPERKLEEF neemt een afslag die Spielberg [in DUEL] nooit durfde te nemen, regelrecht naar Sickoville.’ Volgens Mr. Horror is dit ‘de beste Nederlandse film sinds jaren’. We kunnen niet wachten!


Om 22.00 uur is er DEERSKIN van Quentin Dupieux, die Schokkend Nieuws-lezers vast nog kennen van het wonderbaarlijke RUBBER. De titel wordt eer aangedaan, want de film gaat over een man met een fetisj voor hertenleer. Ieder zijn ding. ‘Deerskin begint als een droogkomisch, absurdistisch verhaal maar onthult stukje bij beetje de totale krankzinnigheid van zijn hoofdpersonage.’


En natuurlijk is er ook een middernachtfilm. En wat voor een! De klassieker RE-ANIMATOR van Stuart Gordon uit 1985, vertoond vanaf een 35mm-print die Mr. Horror ooit cadeau kreeg van Brian Yuzna himself!


Schokkend Nieuws mag 3 x 2 kaartjes weggeven voor een film naar keuze uit het programma. Het is overmorgen al, dus reageer snel! Je hebt tot donderdag 24 oktober, 13.00 uur, de tijd. Stuur een mailtje naar [email protected] met daarin je naam en de film die je wilt zien. De winnaars krijgen bericht. 

Amsterdamned
24 oktober, Kriterion, Amsterdam
Klik hier voor kaartjes.
Losse voorstellingen: 10 euro
Korting: 8,50 euro (studenten, stadspas, 65+)
Dagkaart (5 films): 40 euro
Cineville pashouders hebben gratis toegang.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!