william friedkin sequel
william friedkin sequel
Nieuws
10 juli 2018

William Friedkin Sequel Night

william friedkin sequel EVENT | In juni vertoonde Cinema Egzotik twee heerlijke films van William Friedkin; aankomende vrijdag 13 juli bewijst de maandelijkse cultfilmavond in EYE dat de sequels THE FRENCH CONNECTION II en EXORCIST II: THE HERETIC ook best smaken!

Filmkenners Martin Koolhoven en Ronald Simons organiseren iedere tweede vrijdag van de maand hun double bille Cinema Egzotik in EYE. Onomstreden zijn de sequels van twee van de beroemdste Friedkin-films natuurlijk niet. Koolhoven, over de keuze voor deze films: ‘THE FRENCH CONNECTION II is absoluut aan heroverweging toe. John Frankenheimers film is veel beter dan je zou denken en Hackman schittert. THE EXORCIST II is misschien de meest gehate sequel ooit, maar is alleen al door de muziek van Ennio Morricone de moeite waard. John Boorman gooide het over een compleet andere boeg en dat werd hem niet in dank afgenomen. Vanavond gaan we zien of dat terecht was. Zou zomaar kunnen dat we de eersten zijn die deze film op 35mm hervertonen.’

In THE FRENCH CONNECTION II (John Frankenheimer, 1975) reist rechercheur ‘Popeye’ Doyle (Gene Hackman) drie jaar later opnieuw naar Marseille. Hij wil nog steeds drugsbaron Charnier (Fernando Rey) inrekenen, die hem in deel I door de vingers glipte, maar raakt onderweg zelf aan de heroïne!


‘The struggle between good and evil goes on’ in EXORCIST II: THE HERETIC (John Boorman, 1977). Gelukkig is Linda Blair  opnieuw van de partij, want duivelsuitdrijver Richard Burton gelooft vooral heel erg in hypnose. Niet zo’n klassieker als het origineel, maar de ontelbare sprinkhanen en Morricones horrorklanken zorgen toch voor een fijn laagje kippenvel.

Cinema Egzotik
13 juli
Aanvang 20:00
EYE Film Instituut Nederland
Reserveren

Meer events? Check de Schokkend Nieuws agenda!

10 juli 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!