steven 630x355
steven 630x355
Nieuws
8 juli 2018

Twee vuisten en een paardenstaart!

steven 630x355 TENTOONSTELLING | The Cockpuncher in Leiden! ‘Wat?!,’ horen we je vragen. Jazeker, het filmfestival van de Sleutelstad wijdt een unieke expositie aan niemand minder dan B-filmlegende Steven Seagal.

De altijd ijverige organisatoren van het Leiden International Filmfestival werken aan een heus pop-up filmmuseum dat – als alles goed gaat met de vergunningen – eind juli de deuren opent in het voormalig ABN AMRO-bankgebouw aan de Stationsweg. Er zijn vier tentoonstellingen gepland in de aanloop naar de dertiende editie van het LIFF, dat dit jaar zal plaatsvinden van 2 tot 11 november 2018. En het spits wordt dus af gebeten door de tegendraadse en koelbloedige Steven Seagal!

We besteedden in Schokkend Nieuws #79 al eens aandacht aan het fantastische boek Seagalogy: a Study of the Ass-Kicking Films of Steven Seagal, maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over de acteur, regisseur, producent, zenmaster, musicus en tegenwoordig ook schrijver Seagal. We zagen hem al (spoiler!) de pijp uit gaan in EXECUTIVE DECISION en Baywatch-babe Erika Eleniak redden in UNDER SIEGE. In ON DEADLY GROUND brengen indianen hem in contact met zijn innerlijke spirit animal, waarna hij Michael Caine en Billy Bob Thornton tot moes slaat. En dat allemaal voor de lieve diertjes en een schoner milieu, zoals blijkt uit deze ‘Oscar-waardige’ toespraak. Gelukkig neemt Seagal zichzelf ook weleens op de hak:

Bovengenoemde titels vormen slechts het topje van een ijsberg aan actie- en knokfilms die eind jaren tachtig en begin negentig de schappen van de videotheek vulden. Het pop-up museum in Leiden zal dieper ingaan op ’s mans oeuvre in maar liefst vijf zalen, met filmposters, rekwisieten en filmfragmenten… op LaserDisc! Ook de mythe rond Seagal wordt ontleed. Hoe zit het nu precies met zijn aikido-vechtkunsten en zijn muzikale talenten? Om nog maar te zwijgen over het feit dat de milieu- en dierenrechtenactivist er ook geen problemen mee heeft om met Vladimir Poetin te knuffelen. Wie is toch deze mysterieuze man achter de paardenstaart en de behendige vuisten? Ontdek het in Leiden.

www.liff.nl

8 juli 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!