Bokkenrijders
Bokkenrijders
Nieuws
22 mei 2017

Voor galg en rad!

Bokkenrijders NEDERHORROR | Zullen we Tygo Gernandt, Joes Brauers en Peter Faber binnenkort zien in een korte film over de Bende van de Bokkenrijders? Regisseur Paul Haans en zijn team vragen om jouw steun op Cinecrowd!

Dat een mooie cast en regisseur Paul Haans kan, volgens het persbericht, ook rekenen op een professionele crew, bestaat uit mensen die eerder meewerkten aan bijvoorbeeld MICHIEL DE RUYTER, OORLOGSWINTER en BRIMSTONE. De korte film is al geruime tijd in ontwikkeling. Als het lukt om op Cinecrowd ook het laatste beetje budget bij elkaar te halen, ze zoeken nog €10.000, dan is het Bokkenrijden een feit.

Tygo Gernandt speelt in VOOR GALG EN RAD de rol van Matthias Pons, een arme vilder en de eerste Kapitein van de 18e eeuwse bende. De film draait om zijn zoon, Thias Pons (Joes Brauers). De zestienjarige is een bedeesde, volgzame jongen en lid van een bende straatkinderen die onder leiding van de stoere Hendrik rond Kasteel Hoensbroek zwerft en steelt. Ze worden door de gewone burgers met de nek aangekeken en weggejaagd; volgens hen zijn het kinderen van de duivel die zijn geboren voor galg en rad. Iedereen weet dat Thias’ vader veroordeeld is voor de vreselijke misdaden. Wanneer Thias door Hendrik ten onrechte uit de groep wordt verstoten besluit hij een poging te ondernemen om zijn vader nog één keer om advies te vragen voordat deze de doodstraf krijgt. Peter Faber speelt schout Johan Willem Franssen.

Vanaf een donatie van tien euro ben je al ´lid van de bende van de Bokkenrijders´ en komt je naam op de aftiteling. Bij een donatie van meer dan honderd euro is je ´buit´ een kaartje voor de première van VOOR GALG EN RAD en de dvd. Grootdonateurs worden helemaal in de watten gelegd. Stand and deliver!

Doneren? Dat doe je hier!

22 mei 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!