night of error II
night of error II
Nieuws
15 juni 2016

VHS Night of Error in de Melkweg

night of error II EVENT| Even een flinke dosis VHS nodig? Bezoek dan op 25 juni de VHS Night of Error in de Melkweg. Een reis terug in de tijd toen je voor een paar gulden nog kon genieten van goedkope actiefilms en over-the-top B-acteurs!

Vroeger was de videotheek een onverzadigbare vergaarbak aan entertainment, gecategoriseerd onder de noemers actie-avontuur, griezelfilms en karate-spektakel. Het was ook het tijdperk van de ongegeneerde imitaties waar een studio zoals de Cannon Group groot mee was geworden. De VHS Night of Error is een eerbetoon aan die hoogtijdagen van de goedkope actiecinema die je op video kon bewonderen.

De programmeurs hebben een speurtocht ondernomen door kringloopwinkels en zoldercollecties, op zoek naar de meest onzinnige VHS titels, over-the-top trailers en tenenkrommende reclames. Ook besteden zij aandacht aan unieke logo-animaties en zelfgebrouwen introducties door kleine Hollandse filmlabels.

De avond wordt gepresenteerd in vier blokken vol B-acteurs, BMX-fietsen en Beenwarmers en een ontstellende hoofdfilm! Dit alles op storend en wiebelend 4:3 beeldformaat, waardoor de slechte effecten bijna geloofwaardig worden. Hierbij alvast een VHS-trailer met een stoere Linda Blair om in de stemming te komen!

VHS Night of Error
zaterdag 25 juni 20:00 
Melkweg cinema
www.melkweg.nl/cinema

 

15 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!