rpsgroovy
rpsgroovy
TGIF
17 juni 2016

Thank God It’s Friday, 17 juni

rpsgroovy TGIF | Ook zo vreselijk klaar met deze herfst-lente? Nog heel even en het is (in elk geval officieel) zomer… Maar weer of geen weer: het is bijna weekend! En om dat goed in te luiden, heb je hier je vertrouwde dosis Schokkend Nieuws-linkjes.

SPOILER SPOILER SPOILER | Een blokje voor iedereen die volledig bij is met de serie. Er verschenen foto’s van de opnames van de volgende aflevering van Game of Thrones, die showrunners Benioff en D.B. Weiss hebben ingezonden voor de Emmy’s, in maar liefst vijf categorieën. Dat belooft wat. Bring on the bastards! Ook interessant: storyboards van het huidige seizoen. En voor de GoT-ers die ook de boeken hebben gelezen: een artikel over een bepaalde steen-hartige dame en waarom ze niet in de serie zou zitten. Andere serie maar ook alleen voor wie het laatste seizoen heeft gezien: The Walking Dead nagemaakt met kindertjes.

GEEN SPOILERS | Zo, dat hebben we weer gehad. Nu kun je met een gerust hart verder klikken, bijvoorbeeld naar Emilia Clarke over Dothraki, of naar deze filosofie achter DEADPOOL. Lees hier wat Nick Dudman vertelt over zijn make-up design voor Penny Dreadful. Sja, als je niets kijkt is álles natuurlijk een spoiler – zélfs deze kijkjes achter de schermen van klassieke horrorfilms…

IN DE PIJPLIJN | They may take our lives, but they will never take our sequel! BRAVEHEART-screenwriter Randall Wallace en Mel Gibson werken aan een heuse sequel van THE PASSION. In THE MIND’S EYE volgen we twee mensen met telekinetische krachten en komen we een psychotische dokter tegen die een synthetisch power-serum wil ontwikkelen (want hij wil dat ook!). Klinkt gezellig! Klik ook even naar dit artikeltje voor de te gekke poster die er bij hoort. Ook gezellig: een actief weekendje weg, naar REZORT, bijvoorbeeld: ‘Jurassic Park meets The Walking Dead’ (niet mijn woorden). Rob Zombie’s 31 heeft ook een trailer, trouwens.

SPACE PIJPLIJN | Wat je allemaal moet weten over INDEPENDENCE DAY RESURGENCE. Onthou dan ook gelijk voor eens en altijd het verschil tussen Jeff Goldblum en Earth Space Defense director David Levinson. Leuk om terug te lezen: wat Empire Magazine in 1996 over INDEPENDENCE DAY schreef (en Roland Emmerichs reactie). Meer space: de BATTLESTAR GALACTICA film-crew wordt versterkt door de schrijver van Westworld en jawel, ALIEN: COVENANT wordt versterkt door een teruggekeerde David. En lees vooral ook dit schokkende nieuws. Dun dun dunnn..!

NOG MEER UPDATES | ohmygodz – twee nieuwe toevoegingen aan de cast van American Gods: Orlando Jones en Demore Barnes als Mr. Nancy en Mr. Ibis en eerste beelden van de set beginnen nu dan toch echt naar buiten te komen. Guillermo del Toro onthult de eerste namen van de TROLLHUNTERS cast en je zat er vast al op te wachten (of niet): BEVERLY HILLS COP 4 is nu dan toch echt (opnieuw) aangekondigd. We krijgen binnenkort de ‘Godfather II of creepy doll movies’ (wederom niet mijn woorden) met het vervolg op ANNABELLE. En er komt ook een spin-off van THE CONJURING 2, over die enge non dit keer. THE CONJURING 2 doet het trouwens heel goed in de bios. Misschien zelfs wat té goed? Volgende keer maar naar een museum, altijd leerzaam en verantwoord.

GAME OVER | Even over WARCRAFT. Wat je er ook van vindt, de film doet het enorm goed in China! En daar vindt Jackie Chan ook wat van. Regisseur Duncan Jones houdt zich in elk geval goed staande in dit interview. Good for him, hij wilde gewoon iets leuks maken. Hopelijk gaat-ie level up met z’n volgende film.

KORTE FILMS | En je weet: een goede film begint met een goed script. Het script voor SUNSPEAR begon met een algoritme. Ik denk niet dat we bang hoeven te zijn dat AI’s, scriptschrijvers binnenkort zullen wegconcurreren, maar het resultaat is zeker de moeite waard om te kijken. Robert Eggers, regisseur van THE WITCH, maakte de korte film BROTHERS, die je dit weekend nog gratis online kunt bekijken. Hoewel al wat ouder, wilde ik jullie toch dit tragische filmpje over een meisje en haar monstertje niet onthouden. En dit onthou je (misschien tegen je zin) vast ook: THE CUT-UPS, een wel zeer desoriënterend filmpje van o.a. Naked Lunch-schrijver William Burroughs.

LOSSE LINKJES | Pop quiz, hotshot! Hoeveel weet jij over GHOSTBUSTERS? Over de makers en het maken van GREMLINS? En over de (onverwacht feministische) rol van vrouwen in Giallo-films? Drie keer mooie plaatjes: behind the scenes foto’s van APOCALYPSE NOW, art work voor David Cronenberg’s TOTAL RECALL en (nog meer) vintage VHS-hoezen voor modern horrorfilms. Liever zelf aan de knutsel? Maak je eigen mini-Miyazaki-sets! En je bent gewaarschuwd: dit Totoro-gifje is verrassend hypnotiserend. Net als deze log-lady dating app.

TOT SLOT | Een wijze les: met deze eenlingen moet je het niet aan de stok krijgen. En er valt nog meer te leren door films te kijken – het alfabet, bijvoorbeeld. Als laatste linkjes nog een drietal eerbetonen: aan bad ass filmbaarden, aan regisseurs en hun kenmerkende films en aan dat vreemde overzeese cakeje: de Twinkie. En als uitsmijter stuur ik jullie (zoals wel vaker) graag in volledige verwarring het weekend in: 

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week!

17 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!