70shorror
70shorror
Nieuws
13 juni 2016

Fucked Up 70s Horror Night in EYE

70shorror EVENT| Ronald Simons en Martin Koolhoven maken horrorfans weer dolgelukkig met hun The (Recently) Fucked Up 70s horror night op 17 juni. Tijdens deze Cinema Egzotik double bill in EYE heb je eindelijk de kans om CARRIE en THE WICKER MAN op het grote doek te zien!

Koolhoven bekent dat de keuze voor deze klassiekers deels gevoed is door de slechte remakes. Ja, het is moeilijk om Nicolas Cage uit je geheugen te wissen als je Neil LaButes remake van THE WICKER MAN uit 2006 hebt doorstaan (Not the bees…argghh). Volgens Koolhoven is het ergst van dit alles dat mensen wellicht nooit het origineel gaan zien. Welnu, dit is je kans om twee genremeesterwerken in volle glorie te ervaren!

Brian De Palma’s CARRIE uit 1976 heeft het allemaal: een onzeker tienermeisje met bovennatuurlijke krachten, een sadistische reli-trut van een moeder, irritante pestkoppen geleid door een gladde John Travolta en bloedige wraak in de vorm van een schoolbal dat omslaat in een tienerapocalyps.

Robin Hardy’s THE WICKER MAN uit 1973 blijft inspireren. Als het niet regisseur Ben Wheatley is die de occulte sfeer probeert te evenaren in KILL LIST, dan is het wel Radiohead die in hun clip voor Burn the Witch verwijzen naar de film. Een hoogtepunt van Britse folk horror en nog steeds ijzingwekkend mede dankzij Christopher Lee als demonische Lord Summerisle. Ga dat zien!

Cinema Egzotik: The Recently Fucked up 70s Horror Night Vrijdag
17 juni 20:00 EYE
www.eyefilm.nl

13 juni 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!