Nieuws
17 maart 2011

Unheard Film Festival

Nog nooit van gehoord? Het Unheard Film Festival (24 t/m 27 maart 2011) begint dit jaar aan z’n vierde editie, en zit weer propvol boeiende evenementen over geluid, muziek en film.

De vierde editie van het Unheard Film Festival vindt plaats in het EYE Film Instituut, De Balie en het Bimhuis te Amsterdam. Te horen en te zien zijn ondermeer filmconcerten, voorstellingen, lezingen, master classes en optredens van dj’s en vj’s.

De opening, op donderdag 24 maart, is al meteen goed raak. In De Balie wordt die avond Roman Polanski’s REPULSION (1965) vertoond, onder live begeleiding van de Belgische band Blackie & the Oohoos. Zij componeerden voor de film een geheel nieuwe en intense soundtrack.

Meer films worden zo tijdens het Unheard Film Festival van een nieuwe soundtrack voorzien. Het Amsterdamse duo The Moi Non Plus pakt David Lynch’s ERASERHEAD (1976) aan op 26 maart. De Britse electronica en dubstep producer Mike Slott zet op 25 maart Andrey Zvyagintsev’s THE RETURN (2003) naar zijn hand. Filmjournalist en componist Kevin Toma componeerde pianomuziek bij BERLIN, DIE SYMPHONIE DER GROßSTADT (1927). Toma verzorgt een inleiding bij de voorstelling die op 27 maart plaatsvindt in EYE.

Bijzonder ook, op 25 en 26 maart, is de vertoning van SOUND OF NOISE (Ola Simonsson, Johnannes Stjärne Nilsson, 2011). Schokkend Nieuws zag deze Zweedse komedie over een stel excentrieke drummers en muziekterroristen tijdens het filmfestival in Sitges. Deze mag u niet missen.

Larry Sider (School of Sound, London) en Stephen Deutsch geven op vrijdag 25 maart de masterclass Deconstructing the Soundtrack en er vinden verspreid over het festival, verschillende andere workshops, lezingen en discussieprogramma’s plaats.

Jan Doense presenteert elke avond een talkshow in EYE. Rosto A.D., muzikant en animator, de Britse filmkunstenaar Matt Hulse en sounddesigner Michel Schöpping zijn enkele van zijn gasten.

Unheard Film Festival
24 t/m 27 maart 2011
Locaties: De Balie, EYE Film Instituut Nederland en het Bimhuis, te Amsterdam.
Actuele informatie, aanvangstijden en kaartverkoop

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!