Total Recall Schokkend Nieuws
Total Recall Schokkend Nieuws
Nieuws
23 juli 2012

Total Recall Exclusive

Total Recall Schokkend Nieuws Gelukkig hoeft niet alles in cgi! Dat bewijst deze exclusieve featurette over de Hovercars in de remake van TOTAL RECALL. Vanaf 9 augustus in de bioscoop.

 ‘Fasten your seat belts!’ roept de robottaxibestuurder van de Johnny Cab in één van de vele onvergetelijke momenten in Paul Verhoevens TOTAL RECALL (1990). Dat geldt dubbel voor de remake van Len Wiseman die in alle opzichten groter, duurder en spectaculairder wordt.

In de volgende editie van Schokkend Nieuws (vanaf 7 augustus in de winkel) een vooruitblik door Hans Dewijngaert en een interview met hoofdrolspeler Colin Farrell.

TOTAL RECALL (naar Philip K. Dicks korte verhaal We Can Remember It For You Wholesale uit 1966) was natuurlijk niet Verhoevens eerste Amerikaanse film. Dat was FLESH+BLOOD uit 1985. Het was ook niet zijn doorbraakfilm, want dat was ROBOCOP uit 1987. Nu, jaren later, is Verhoeven weer thuis op Nederlandse bodem en werkt aan het ‘entertainment experience’ STEEKSPEL. Maar in Hollywood ontsnappen zijn iconische films niet aan de remakedrift die door de studio’s raast.

Genrefans kijken reikhalzend uit naar het nieuwe plunje dat RoboCop volgend jaar krijgt aangemeten, zonder Matthias Schoenaerts maar met Gary Oldman en Samuel L. Jackson. Dat Darren Aronofsky niet regisseert, is niet eens zo erg meer, want zijn Braziliaanse vervanger José Padilha (TROPA DE ELITE) is op een opnameset even behendig met de camera als Ronaldinho op een grasmat met een voetbal.

Zoveel opwinding, zoveel optimisme! Het leidt helaas vaak tot niets anders dan ontgoocheling. Maar bij elke nieuwe preview of trailer van een remake zitten we toch weer driftig te klikken en te kijken naar de nieuwe look & feel van de film. Zo ook bij de nieuwe versie van TOTAL RECALL, geregisseerd door Len Wiseman (UNDERWORLD, LIVE FREE OR DIE HARD).

We wachten gespannen af. Deze korte featurette over de Hovercars in TOTAL RECALL, exclusief op onze site met dank aan Sony, bewijst gelukkig dat nog niet alles in computer generated images hoeft.

23 juli 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!