paranorman 3d ov 02057344 ps 2 s-low
paranorman 3d ov 02057344 ps 2 s-low
Nieuws
24 juli 2012

Stop-motion galore!

paranorman 3d ov  02057344 ps 2 s-lowPRIJSVRAAG | Vanaf 15 augustus, want je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: zombies, heksen én Jason Voorhees voor kinderen in PARANORMAN 3D. Win vrijkaartjes en méér!

In de volgende Schokkend Nieuws (vanaf 7 augustus in de winkel) een lange recensie van Marjan Westbroek over PARANORMAN. Niet alleen omdat de kleine Norman ons hart gestolen heeft (‘What are you watching?’, vraagt zijn moeder. ‘Oh, sex and violence’), maar vooral omdat we maar geen genoeg kunnen krijgen van stop-motion animatie.

Studio Laika werkte meer dan twee jaar aan PARANORMAN. De sets zijn handgemaakt en de poppetjes, gefabriceerd van siliconen, schuimrubber en hars over een metalen skelet, werden daadwerkelijk beeldje voor beeldje geanimeerd. Vierentwintig beeldjes per seconde, met honderden ‘reservehoofdjes’ voor de verschillende gezichtsuitdrukkingen. Met een crew van 320 mensen, in een studio simultaan werkend op 52 verschillende sets, is PARANORMAN de grootste stop-motion productie tot nu toe. Er zijn wat achtergrondprojecties die waarschijnlijk uit de computer komen, maar verder is het allemaal handwerk.

Stop-motion animatie is een fascinerend procedé, waaraan we in deze editie van Schokkend Nieuws nog veel meer aandacht zullen besteden. Barend de Voogd schreef een dikke special vol: van Willis H. O’Briens KING KONG en Ray Harryhausen tot Tim Burtons FRANKENWEENIE.

We geven dus maar wat graag – en met dank aan Universal Pictures International – vijf stop-motion pakketten weg. Ieder pakket bestaat uit twee vrijkaarten voor PARANORMAN en een dvd van de vorige film van Studio Laika. Inderdaad: het fantastische CORALINE.

Wat moet je doen? Bijna niks. We verloten de vijf pakketten onder iedereen die zich voor 15 augustus meldt bij [email protected]. Vergeet niet je adres te vermelden! De vijf gelukkigen krijgen de vijftiende bericht.

www.paranorman.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!