horror of_blood_monster_poster_02
horror of_blood_monster_poster_02
Nieuws
25 juli 2012

Cinematek: vampires in space

horror of_blood_monster_poster_02Op vrijdag 27 juli vertoont de Brusselse Cinematek twee spectaculaire cultfilms waarin intergalactische vampiers de aarde bedreigen. Dat zuigt!

De aftrap wordt gegeven door het tamelijk bizarre HORROR OF THE BLOOD MONSTERS (Al Adamson), ook bekend als HORROR CREATURES OF THE PREHESTORIC PLANET en VAMPIRE MEN OF THE LOST PLANET. Zoals de titels al doen vermoeden wordt de aarde bedreigd door een buitenaardse vampierplaag . Een expeditie gaat op zoek naar de prehistoric lost planet waar de monsters vandaan komen. No-budget filmer Al Adamson kocht voor een prikkie de rechten van de Filipijnse film TAGANI en verwerkte de beelden van de bloedzuigende holbewoners in zijn eigen film. Daarnaast bevat HORROR OF THE BLOOD MONSTERS ook beelden uit ONE MILLION BC (1940) en UNKNOWN ISLAND (1948). Cameraman Vilmos Zsigmond, die het nieuwe materiaal schoot, won in 1978 een Oscar voor CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND.

Wie HORROR OF THE BLOOD MONSTERS heeft overleefd kan daarna zijn tanden zetten in LIFEFORCE (Tobe Hooper). Astronauten ontdekken in de staart van komeet Halley een ruimteschip. Aan boord bevinden zich drie naakte lichamen die ze mee terug nemen naar de aarde, zonder te beseffen dat het hier om een ras van buitenaardse vampiers gaat, dat geen bloed maar lifeforce zuigt. Eenmaal op aarde ontsnappen de vampiers en veranderen ze met hun gezuig de halve populatie van Londen in zombies. Producenten Menahem Golan en Yoram Globus (Cannon Group) hadden een echte blockbuster voor ogen en pompten maar liefst 25 miljoen dollar in de film. Ook de oorspronkelijke titel ‘Space Vampires’ werd geschrapt omdat die teveel zou doen denken aan de typische lowbudget exploitationtitels van Cannon. Het mocht allemaal niet baten; de film werd een regelrechte flop.

27 juli
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

19:00 | HORROR OF THE BLOOD MONSTERS (Al Adamson, 1970)
21:00 | LIFEFORCE (Tobe Hooper, 1985)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!