XMENapocalypse
XMENapocalypse
Nieuws
25 september 2016

Thuisbios, week 38

XMENapocalypse KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week een dubbele portie Apocalyps.

Niets nieuws onder de zon in X-MEN: APOCALYPSE, aldus recensent Barend de Voogd. Het is het zoveelste dertien-in-een-dozijn superheldenverhaal. Mutant der mutanten Apocalypse (Oscar Iscaac), a.k.a. En Sabah Nur, keert uit de duisternis terug en rekruteert Magneto (Michael Fassbender), Psylocke, Angel en Storm om de wereld zijn wil op te leggen. Een groepje jonge X-Men – Jean Grey, Beast, Cyclops en vele anderen – probeert onder de bezielende leiding van Professor Xavier (James McAvoy) en Raven/Mystique (Jennifer Lawrence) de 5.000 jaar oude mutant een halt toe te roepen. “Het is op zichzelf genomen geen vreselijk slechte film, maar wel totaal overbodig.” Lawrence stak niet onder stoelen of banken dat ze er eigenlijk geen zin meer in had. Waarschijnlijk is ze daarom bijna de hele film zonder blauwe make-up te zien. Patrick Stewart liet prompt weten dat hij best bereid was de rol van Lawrence over te nemen: “I am so ready to be naked, painted blue, and the world is ready for it too.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 21 september (20th Century Fox).

Gaat het in X-MEN om het stoppen van (de) Apocalypse in DAYLIGHT’S END is de wereld al helemaal naar z’n grootje. Een pandemie heeft het leeuwendeel van de mensheid in bloeddorstige kannibalen veranderd. Drie jaar na de grote uitbraak gaat Thomas Rourke (Johnny Strong) op zoek naar het wezen (MMA-ster Krzysztof Soszynski) dat zijn vrouw en ongeboren kind doodde. Onderweg stuit hij op een groepje overlevenden, onder leiding van Frank Hill (Lance Henriksen), en besluit ze te helpen. Ook deze plot lijkt er één uit de categorie déjà vu. Of regisseur William Kaufman er toch nog iets origineels van heeft weten te maken, lees je binnenkort in onze recensie. Te koop en te huur op dvd en VOD vanaf 23 september (Première TV Distribution).

25 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!