The Woman
The Woman
Nieuws
17 augustus 2012

The Woman in Vera Zienema

The WomanVijf skulls gaf Marjan Westbroek in SN#96 aan THE WOMAN: ‘Een gelaagde, geslaagde horrorfilm’. Zo’n film moet je gezien hebben, natuurlijk, en liefst op een groot scherm. Dat kan, want op dinsdag 4 september draait de film eenmalig bij Vera Zienema. Aanrader!

THE WOMAN van Lucky McKee (MAY, THE WOODS) deed veel stof opwaaien. Er werd geschreven over mensen die halverwege de film wegliepen, al dan niet vloekend en tierend, maar lovende kritieken waren er ook. Op het Imagine Festival eindigde de film op een respectabele twaalfde plaats in de publiekswaardering.

Chris, in het dagelijks leven advocaat, is geen aardige man. Hij houdt zijn gezin in een ijzeren greep met psychologische terreur en lichamelijke mishandeling. Wanneer hij tijdens het jagen in de bossen stuit op een verwilderde jonge vrouw, neemt hij haar mee naar huis en ketent hij haar vast in de kelder. Vervolgens dwingt hij zijn vrouw, zoontje en dochters om hem te helpen de vrouw ‘beschaving’ bij te brengen. Samen met schrijver Jack Ketchum (OFFSPRING) bedacht regisseur McKee dit snoeiharde exposé van de rottigheid die achter de façade van het vrome patriarchale Amerikaanse gezin schuilgaat. Hoewel THE WOMAN naar een geweldsexplosie toewerkt, zijn het vooral de huiselijke scènes die doen huiveren, zoals die waarin het hele gezin meehelpt bij het ‘schoonmaken’ van de verwilderde vrouw.

The Woman
Dinsdag 4 september
Vera Zienema
Oosterstraat 44, Groningen
Aanvang 21.00, kassa open om 20.30.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!