battleship
battleship
Nieuws
19 augustus 2012

Deze week op dvd en blu-ray

battleship Twee genre releases deze week: mariniers spelen zeeslagje met aliens en toeristen gaan op zoek naar avontuur in de tunnels onder Berlijn.

BATTLESHIP is gebaseerd op het gelijknamige spel van Hasbro, in Nederland bekend als Zeeslag. Tijdens een marineoefening krijgen mariniers het aan de stok met buitenaardse wezens. Het zal duidelijk zijn dat de film, op de oorlogsschepen na, verder weinig te maken heeft met het spel want daar kwamen geen aliens aan te pas. “Wanneer kapitein Yugi Nagata een methode bedenkt om de vijand toch te kunnen zien naderen, kijken we inderdaad even tegen een rastervelletje aan en worden we herinnerd aan de bescheiden oorsprong van deze zeeslag”, schreef recensent Barend de Voogd. “Eigenlijk springt de verwijzing naar een ander primitief kinderspelletje meer in het oog: de aliens spuwen vurige en uiterst destructieve triltollen.” De openingsscène waarin hoofdrolspeler Alex Hopper een chicken burrito steelt uit een supermarkt is overigens een ‘parodie’ op een echte inbraak waarvan de bewakingsvideo op Youtube terecht kwam en een grote hit werd.

In de Duitse horrorthriller URBAN EXPLORER wordt een heel ander spelletje gespeeld. Een verkenningstocht in de tunnels onder Berlijn ontaardt in een kat- en muisspel tussen een groepje naïeve toeristen en een geheimzinnige voormalig Oost-Duitse grensbewaker. De film vertoont sterke overeenkomsten met films als CATACOMBS, maar “Andy Fetscher (BUKAREST FLEISCH), die naast de regie ook de montage en de cameravoering voor zijn rekening nam, is zeker niet verstoken van talent”, aldus Constant Hoogenbosch. “Fetscher nam zijn crew mee naar de echte locaties en maakte daar optimaal gebruik van de grimmige omgeving.” Met hoeveel skulls Constant de film uiteindelijk beoordeelde, kan je hier lezen.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!