Nieuws
2 september 2009

The Night of the Giallo

Op zondag 6 september richt Cinema OT301 weer z’n Cult Corner voor u in. Een kleurrijk hoekje ditmaal met PROFONDO ROSSO en trailers uit het genre van de Italiaanse Giallo.

De Giallo, vernoemd naar de gele omslagen van goedkope Italiaanse misdaadromans, is onmiddellijk herkenbaar. Italië in de jaren zeventig; een gehandschoende dader; een parade aan buitenissige verdachten; sadistische moordpartijen en een vaak heerlijk flamboyante visuele stijl. Het genre kent nog steeds veel liefhebbers. Dario Argento, met THE BIRD WITH THE CRYSTAL PLUMAGE een van de grondleggers, keerde er dit jaar zelfs naar toe terug. Zijn nieuwste, GIALLO met Adrian Brody, ging in Cannes in première.

De Amsterdamse Cult Corner draait op 6 september Argento’s stijlvolle meesterwerk PROFONDO ROSSO uit 1975. David Hemmings speelt pianist Mark Daley die getuige is van de moord op een spiritistisch medium. Zonder het te weten heeft Mark een belangrijk detail gezien. Een detail dat de identiteit van de moordenaar onthult…

Spannend, bloed-mooi en natuurlijk met de muziek van Goblin. The Cult Corner verblijdt u aansluitend met ‘The Giallo Trailer Show’: een exclusieve compilatie van beroemde trailers van Lucio Fulci, Mario Bava, Dario Argento, Pupi Avati, Sergio Martino, Aldo Lado en Luigi Cozzi.

Aanvang: 20.30 uur (De bar opent om 20:00.)
Adres: Overtoom 301 te Amsterdam
Toegang voor het gehele programma: € 4
Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!