amphibious
amphibious
Nederhorror & scifi
31 augustus 2009

Amphibious

Deze week zijn de opnamen van AMPHIBIOUS gestart. De nieuwe film van Brian Yuzna is een Nederlands-Indonesische productie en wordt ook daar opgenomen. En waar wij naar uitkijken? Reuzenschorpioenen in 3D!

De poster belooft alvast old-skool monsterpret. AMPHIBIOUS wordt geregisseerd door Brian Yuzna (THE DENTIST, BRIDE OF RE-ANIMATOR). De productie is in handen van de Nederlandse producent Fu Works (OORLOGSWINTER, ZWARTBOEK) en de Indonesische Komodo Films. De hoofdrolspeelster is ook een Nederlandse: Janna Fassaert uit LOTTE, ONDERWEG NAAR MORGEN en COSTA.

Tijdens een onderzoeksexpeditie op zee, stuit marinebiologe Skylar Shane op een groep smokkelaars. Met de hulp van kapitein Jack Bowman probeert ze een jongen uit handen van de smokkelaars te redden. Maar dan komt ze oog in oog te staan met een reusachtige schorpioen…

De reuzenschorpioenen in AMPHIBIOUS zijn ontworpen door Orlando Bassi. Zijn werk was eerder te zien in THE SHAMAN. Verwacht een combinatie van CGI, ouderwetse effecten én 3D. AMPHIBIOUS is de eerste lange Nederlandse 3D productie. De cast bestaat verder uit Michael Paré (THE PERFECT SLEEP; NINJA CHEERLEADERS), Monica Sayangbati (GHOST ISLAND), Francis Bosco (MY MAGIC) en Francis Magee (LONDON RIVER; SURVIVER).

Producenten San Fu Maltha en Brian Yuzna waren eerder verantwoordelijk voor de horrorfilm TAKUT: FACES OF FEAR. AMPHIBIOUS wordt naar verwachting uitgebracht in maart 2010.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!