making of alien book
making of alien book
Nieuws
11 november 2019

The Making of Alien

making of alien book BOEK | We hebben wat te vieren, want het is precies veertig jaar geleden dat ALIEN voor het eerst de kijkers aan het gillen kreeg in de Nederlandse bioscopen. Speciaal voor dit jubileum beschrijft J.W. Rinzler het gehele proces van idee tot de eerste screenings in dit nieuwe boek.

Rinzler doet dit voornamelijk middels interviews met de acteurs en het team achter de film, inclusief regisseur Ridley Scott. Het boek is verder goed gevuld met illustraties van H.R. Giger, materiaal uit de archiefkrochten van Fox, blueprints en concepten van Rob Cobb. Uitgever Titan Books heeft zichtbaar de tijd genomen voor de prachtige vormgeving van het boek. Kijk alleen al naar de cover, waar Ripley in haar ruimtepak centraal staat op een witte achtergrond, een cruciaal moment uit de film.

Ook voor lezers die redelijk bekend zijn met de achtergrond van ALIEN bevatten de vlot leesbare 336 pagina’s genoeg nieuwe informatie. Zo lees je over de tegenslagen tijdens de productie en de moeilijkheden die kwamen kijken bij het beslissen over de vorm van de Xenomorph. Het werk van Giger zou te eng en vies zijn, maar Ridley Scott wist gelijk dat Giger de aangewezen persoon was om de Xenomorph tot leven te wekken. Ook leuk zijn de verschillende concepten voor de filmposter.

posterartworkalien

Rinzler vertelt smakelijk over alle productieproblemen en de aanvankelijk wisselvallige ontvangst. Dat maakt het lezen over het proces alleen maar leuker. Gelukkig hebben alle keuzes goed uitgepakt en praten we veertig jaar later nóg over deze scifi-klassieker!

Uitgeverij: Titan Books . ISBN: 9781789090550. Copyright: Fabienne van Laar. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbende. Online gepubliceerd op 11 november 2019.

 

© Fabiënne van Laar
11 november 2019

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!