darth vader emgn 7
darth vader emgn 7
Nieuws
27 november 2015

Thank God It’s Friday 23 november

darth vader emgn 7 TGIF | Het was een drukke week, de nieuwe editie van Schokkend Nieuws ging woensdag naar de drukker, dus we zijn toe aan het weekend. Hier is je wekelijkse dosis klikgenot.

VREEMDE COMBI’S |  Dé film van het jaar was natuurlijk MAD MAX: FURY ROAD. Zeventigjarige George Miller kan het nog steeds. FURY ROAD was een simpele, verrukkelijke rit van A naar B en terug. Een eerbetoon aan de volledige filmcarrière van Miller levert echter een ronduit bizarre loopbaan op met vele zijpaden: Mad Max natuurlijk, maar ook doodzieke kindertjes, pinguïns en varkens. Met dank overigens aan onze trouwe TGIF-tipgever Mathieu Prins. Keep ‘m comin’! En wisten jullie dat Lara Croft, Sherlock Holmes en Batman hetzelfde stulpje deelden? Hatfield. Hier zijn nog tien films die aan location-sharing deden.

VERWARREND! | In deze donkere dagen hebben we natuurlijk meer behoefte aan duidelijkheid. Daarom: Smeagol is géén Gollum, Superman is géén horror en deze dames zijn geen pussies (dank aan Mathieu, opnieuw). Dat bewijzen ook Katniss en Hermione. Will Smith daarentegen, die vent heeft geen ruggengraat.  Eerst beweert-ie dat-ie de hoofdrol in DJANGO UNCHAINED niet wilde omdat hij daarin de bad guy niet mocht afmaken; na de vreselijke aanslagen in Parijs zegt-ie opeens dat hij de film van Tarantino te gewelddadig vindt.

GEVAARLIJKE KERELS | Nee, dan liever échte kerels.  Zestien biker gangs die ik bij nader inzien toch liever niet in het echt tegenkom. Mark van den Tempel tipte DANGEROUS MEN. Lees hier alles over de bizarre ontstaansgeschiedenis van deze verloren gewaande actiefilm die de Iraanse filmmaker John S. Rad in de jaren tachtig in de VS opnam: “A rampaging gutter epic of crime, revenge, cop sex and raw power.” Of zoals Rolling Stone het uitdrukte: een Trasherpiece!

STAR WARS | Dat nostalgie zich dubbel en dwars uitbetaalt, bewijst de hype rond STAR WARS: THE FORCE AWAKENS al een aantal maanden. Disney is druk doende de vier miljard dollar terug te verdienen die ze aan George Lucas moesten betalen. Er staat ons waarschijnlijk ieder jaar een STAR WARS te wachten. Ik begin alweer allergische reacties te vertonen (zie plaatje helemaal hierboven). Darth Vader in het stadion, Darth Vader bij de metro, Darth Vader aan huis . En als de US Navy er dan ook nog een soort propagandafilmpje van maakt, dan denk ik: hou die Star Wars maar liever tussen de stars. Er waren deze week weer nieuwe trailers en teasers en flarden en microseconden nieuw materiaal. Ik ga er niet aan beginnen. Voor de Sweded Version maak ik natuurlijk een uitzondering:

Het schijnt dat je iets bijzonders gaat zien als je in de google search barA long time ago in a galaxy far, far away” intypt. Ik heb me deze week sufgegoogled, maar bij mij gebeurt er niks. Kortom:

EERST ZIEN, DAN GELOVEN | Het internet wemelde ook deze week weer van de aankondigingen. John Carpenter bijvoorbeeld heeft vier televisieshows in ontwikkeling! Ik hoop dat ze er komen. Kevin Bacon wil terugkeren naar TREMORS. Of we blij moeten zijn met de aankondiging dat Tom Cruise in gesprek is over een hoofdrol in een reboot van THE MUMMY? Dacht het niet. Je moet geen oude lijken uit de sarcofaag halen. Sommige sequels hebben inmiddels zo’n slechte reputatie dat je ze aan de straatstenen (lees: eBay) niet kwijtraakt. Dat Neil Blomkamps ALIEN-sequel niet doorgaat, wisten we al. Nu blijkt dat kleine, schattige Newt uit ALIENS in die film naast Ripley zou hebben gefigureerd. Gaat niet door. Voor $428,99 koop je je verdriet weg. Ik denk niet dat de fabrikant het schreeuwende meisje meelevert.

VERLANGLIJSTJE | Want ja, het is alweer bijna Sinterklaas! Star Wars-fans stellen hun verlanglijstje hier samen. Ik heb liever iets schattigs van Ghibli of, om nog even in Japan te blijven: dit. Ik ben er geweest, jaren terug, en je koopt daar de koffie in een blikje uit een automaat. Ik kan je zeggen: ze hebben die damn good coffee daar heel hard nodig.

Maar nu eerst: andere versnaperingen! Dat was ‘m weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected]. Fijn weekend!

27 november 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!