Top100 b
Top100 b
Nieuws
13 februari 2013

Alle 719!

Top100 bDe fans hebben gesproken. In SN #100 vinden jullie op blz. 16 de volledige Schokkend Nieuws Top 100 Aller Tijden: de beste horror-, sciencefiction-, fantasy- of cultfilms ooit. Maar, lijstjesnerds als we zijn, wat we ook willen weten is: welke films hebben het niet gehaald?

Schokkend Nieuws deed ter gelegenheid van zijn honderdste editie een oproep aan lezers, fans en collega-filmjournalisten een lijstje samen te stellen met de tien beste genrefilms aller tijden. De oproep leverde maar liefst 719 verschillende titels op. Klik hier of op de taart hieronder en trakteer jezelf op een gratis PDF met de volledige shopping list!

mt_ignore: Top100 b

En, nog even voor wie het niet vertrouwt, de lijst is als volgt berekend: Jouw nummer 1 kreeg tien punten, je nummer 2 negen punten, je nummer 3 acht punten enzovoort. Bij een gelijk aantal punten, eindigt de film met het hoogste gemiddelde bovenaan. Zo belandde STAR WARS: EPISODE V – THE EMPIRE STRIKES BACK (156 punten, met een gemiddelde van 6,78) op de 19de plaats en VIDEODROME (156 punten, gemiddelde van 5,2) op de 20ste. 


Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!