Sybil
Sybil
Nieuws
1 oktober 2016

Sybil Danning komt!

SybilEVENT | Seksbom en culticoon Sybil Danning komt naar Nederland en België! Op 29 oktober in stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem kun je het oud Playboy-model en ster van menige pulpfilm in levende lijve ontmoeten.

De Oostenrijkse actrice debuteerde in de jaren zestig in de komedie KOMM NUR, MEIN LIEBSTER VÖGELEIN (Rolf Thiele, 1968) en maakte daarna indruk als Kriemhild in de seksfantasie SIEGFRIED UND DAS SAGENHAFTE LIEBESLEBEN DER NIBELUNGEN (Adrian Hoven, 1971). In de jaren zeventig was de struise dame te zien in een groot aantal Duitse en Italiaanse films, veelal soft core producties.

Haar verhuizing naar Hollywood en vooral haar optreden in de Roger Corman-productie BATTLE BEYOND THE STARS (Jimmy T. Murakami, 1980) vestigde definitief haar reputatie als B-film icoon. Ze trad bijvoorbeeld ook op in CHAINED HEAT (Paul Nicholas, 1983), HERCULES (Luigi Cozzi, 1983),  HOWLING II: STIRBA – WEREWOLF BITCH (Phillipe Mora, 1985), WARRIOR QUEEN (Chuck Vincent, 1987) en AMAZON WOMEN ON THE MOON (Joe Dante, 1987). Na een lange stop vanwege gezondheidsproblemen keerde ze in 2003 terug in Rob Zombies Grindhouse trailer WEREWOLF WOMEN OF THE SS en een bijrol in zijn HALLOWEEN-remake.

Danning schreef en produceerde in 1989 L.A. BOUNTY en haar personage daarin, Ruger, leeft nog altijd voort in comics. Danning is eigenaresse van het personage en schreef zelf het scenario van de comics. De tekeningen zijn van Scott Ethan Ambruson. De actrice komt voor promotie van de comic naar Nederland – maar Schokkend Nieuws gaat haar natuurlijk interviewen over haar gehele carrière en ze gaat de fans ontmoeten.

Hoogtepunt van haar Europese tour wordt de speciale avond met Sybil Danning in stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem. Bezoekers krijgen een verrassingsfilm te zien, een gelimiteerde print voor deze speciale avond (alleen voor de eerste 100 reserveringen), een persoonlijk gesigneerde foto door Sybil Danning, twee gratis drankjes én natuurlijk een Q & A sessie! En dat alles voor een ticketprijs van 65 euro.

Sybil Danning start haar Europese Tour op het Stripfestival in Breda, op 15 en 16 oktober. Daar zal zij haar nieuwe comic introduceren en signeren voor de liefhebbers. Verder signeert ze op 18 oktober in Comics Import Amsterdam, Zeedijk 31-a, en op 21 oktober in Mekanik Strip, Sint-Jacobsmarkt 73 in Antwerpen. Tickets voor de speciale Sybill Danning avond in Arnhem zijn beperkt verkrijgbaar en er worden geen tickets verkocht aan de deur. Schokkend Nieuws heeft eens stand – dus wellicht tot dan!

Sybil Danning
29 oktober
Stadsbioscoop Rembrandt
Velperplein 10
Kaarten kopen

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!