rere
rere
TGIF
30 september 2016

Thank God It’s Friday 30 september

rere TGIF | Dit weekend begint de maand oktober en dus staat Halloween voor de deur! Dat vieren we met een grabbelton aan horror, pratende dieren, toffe video’s en John Malkovich.

HALLOWEEN | Dit weekend begint oktober, de maand van Halloween. Tijd voor horrorfans om creatief te worden (en we weten allemaal dat horrorfans heel creatief kunnen zijn!). Creatief in de keuken of voor de klerenkast: verkleedt als je favoriete filmpersonage. Met het juiste kostuum kun je uiteraard mensen de stuipen op het lijf jagen. En oktober biedt natuurlijk de ultieme kans om lekker veel horrorfilms te gaan kijken. Inspiratie nodig? Bekijk dan de deze lijst van dertien engste trailers en kies een film die je nog niet gezien hebt. Het hoeft hoogstaand te zijn, zelfs een domme komedie als ERNEST SCARED STUPID volstaat. Zolang de Halloweensfeer er maar afspat. Zelfs sitcoms met een Halloween-thema, zoals Roseanne brengen je in de sfeer van de leukste feestdag van het jaar. De ultieme film om tijdens Halloween te kijken blijft natuurlijk HALLOWEEN, maar ga je voor het origineel of de remake? John Carpenter sprak duidelijke taal over de remake en regisseur Rob Zombie. Inmiddels is de lucht gelukkig weer geklaard tussen de twee filmmakers

HORROR | Wil je meer tips voor Halloween? Hier een uitstekend lijstje  met vijftig fantastische horrorfilms uit de jaren tachtig. Over nummer 26 – PET SEMETARY – is inmiddels trouwens een documentaire verschenen, gemaakt door fans. Zouden ze de man die die angstaanjagende zieke zus speelde ook gesproken hebben? Brrr. Een film die het overigens ook altijd goed doet is PHANTASM van Don Coscarelli. We kijken natuurlijk halsreikend uit naar het vijfde deel, dat binnenkort eindelijk zal verschijnen. Helaas zal het wel de laatste film zijn met de legendarische Tall Man, Angus Scrimm, die begin dit jaar overleed. Zelfs horrorlegendes hebben niet het eeuwige leven. Datzelfde geldt voor Herschell Gordon Lewis, de iconische filmmaker die een paar dagen geleden overleed. Misschien is Halloween wel een goed moment om weer eens een film van de Godfather of Gore uit de kast te pakken.

LEGENDS | Over legendes gesproken, we kunnen het niet hebben over horrorhelden en dan niet Bruce Campbell noemen. In een hilarisch interview legt de populaire acteur uit hoe hij borsten signeert. Even legendarisch in de stripwereld is natuurlijk Stan Lee, de man die nog wel een paar jaar zal opduiken in superheldenfilms. En van sommige mensen zou je willen dat ze álle rollen zouden spelen. John Malkovich, bijvoorbeeld, die hier alle bekende rollen uit de films en series van David Lynch speelt – inclusief Lynch zelf. Eerlijk is eerlijk, hij is een perfecte Log Lady. Zou hij ook een goede Frank Booth uit BLUE VELVET zijn? Dat kan, maar uiteindelijk is er natuurlijk maar één echte Frank Booth en dat is de krankzinnige Dennis Hopper!
THINGS WE DON’T NEED | Het is slechts een kwestie van wachten tot die onvermijdelijke remake, reboot of sequel van BLUE VELVET verschijnt. Zo zijn er wel meer zaken waar niemand op zit te wachten. Een STAR WARS 7 van George Lucas bijvoorbeeld. Of Donald Trump – de man die ervoor zorgt dat de toekomst in IDIOCRACY van Mike Judge verdacht realistisch begint te worden. Waarom toch al die remakes en vervolgfilms? Zo gaat men de klassieker HIGH NOON opnieuw maken en men probeert nieuw leven te blazen in Lost in Space. U weet wel, die serie die een film opleverde met Matt LeBlanc als stoere kapitein en Gary Oldman als kwaadaardige spin. Voor een nieuwe versie van GHOST IN A SHELL leek ook niemand warm te lopen, de reacties over het casten van Scarlett Johansson waren in ieder geval niet lovend. Het nieuwe beeldmateriaal moet de fans geruststellen, maar of de populaire animatiefilm een remake nodig heeft is maar zeer de vraag. Eveneens compleet onnodig is de live action remake van THE LION KING, die net is aangekondigd en wat – na het succes van THE JUNGLE BOOK – eigenlijk wel te voorspellen was. Laat ik het zo zeggen; het was verrassender geweest als men het oorspronkelijke plan voor THE LION KING had uitgevoerd met vleugjes incest en veel meer bruut geweld. Het is duidelijk dat pratende beesten het goed doen in de bioscoop, maar ik ben er klaar mee. Voor mij geen TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES of schattige pratende dieren in een animatie meer. Het is weer eens tijd voor een grote verrassende, originele film. Liefst ook met een pakkende titel. Dus niet zoiets als ‘Nothing Lasts Forever’ of ‘Monkey Planet’, de oorspronkelijke titels van DIE HARD en PLANET OF THE APES.

THINGS WE NEED | Maar laten we het weekend vooral positief ingaan. Dit zijn de dingen die we wél nodig hebben en die we juist graag willen zien. We willen HELLBOY 3 (en Ron Perlman lijkt het ook nog steeds te willen). We willen een derde seizoen van Rick en Morty! En … ach fuck it … we willen ook MACHETTE KILLS AGAIN … IN SPACE. En games of animatiefilms hoeven geen live action films te worden. Ik wil dat Legend of Zelda wordt gemaakt als een film van Studio Ghibli. Ik wil nog meer toffe series op TV, ik wil meer films met Peter Stormare en ik wil nog meer horrorspeelgoed (en deze figuren uit DARK CRYSTAL). En wat ik nog meer wil? Ik wil nu eindelijk wel eens weten wie die man in dat berenpak is in THE SHINING van Stanley Kubrick.

FILMPJES | Maar wat ik nog het meest wil is toffe filmpjes om het weekend in te gaan. Ik wil kleurrijke, gekke video’s of creatieve sterke korte films. Ik wil video’s waarin alles bijvoorbeeld simpelweg achteruit gaat of video’s waarin een populaire serie van nu met de intro van een populaire serie uit de jaren negentig wordt gecombineerd (Geen idee wat Stranger Things en Buffy met elkaar te maken hebben, maar soît). Weet je wat, geef me zelfs maar gewoon een simpele trailer voor een film waarin Dolph Lundgren met demonen vecht. Of doe mij leuke, creatieve animatiefilmpjes. Zoals deze geestige video over de eeuwige strijd tussen STAR WARS en Star Trek. En de Nederlander Patrick Schoenmaker maakte een tof concept voor een animatieserie over INDIANA JONES. Dat soort dingen wil ik zien! Dat, en een video om te leren spreken als de mensen in FARGO. Oh ya? Yah! You Betcha!

Dat was hem weer voor deze week! Tips zoals altijd naar [email protected] Prettig weekend!

30 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!