bonetomahawk
bonetomahawk
Nieuws
2 oktober 2016

Thuisbios, week 39

bonetomahawk KOOP/HUUR | Zin in een filmpje, maar geen zin om de deur uit te gaan? In Thuisbios bespreken we iedere week interessante nieuwe genretitels die verkrijgbaar zijn op dvd, blu-ray en VOD. Deze week fantasy galore maar ook twee lekkere horrortitels.

De gameverfilming WARCRAFT: THE BEGINNING kan volgens recensent Thierry Verhoeven het best omschreven worden als een peperdure fanfilm. Regisseur Duncan Jones is naar eigen zeggen een groot liefhebber van de Warcraft games en in tegenstelling tot veel andere videogameverfilmingen is de film erg trouw aan het bronmateriaal. De plot is nagenoeg gelijk aan die van het eerste deel, Warcraft: Orcs & Humans en speelt zich af in het vreedzame koninkrijk Azeroth, dat geleid wordt door koning Llane Wrynn. De vrede wordt ruw verstoord door een horde bloeddorstige Orcs die via een magische portal hun stervende thuiswereld zijn ontvlucht en Azeroth hebben uitgekozen als hun nieuwe thuis. Net als in de game krijgen beide kampen evenveel aandacht waardoor je als kijker zowel met de Orcs als de mensen zou kunnen meeleven. “Dat lukt in de film helaas niet helemaal, aangezien het Orc-leger bestaat uit bloeddorstige woestelingen, terwijl de tamelijk vredige mensen alle recht hebben zich te verdedigen tegen deze ongewenste gasten. [Maar] Jones’ loyaliteit aan het bronmateriaal resulteert in een lekker onconventionele fantasyfilm. […] Fans van de games kunnen zich opmaken voor een feest der herkenning.” Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 28 september (Universal).

Ook fans van de gameserie Final Fantasy worden deze week getrakteerd op een verfilming met KINGSGLAIVE: FINAL FANTASY XV, een animatiefilm die zich parallel aan de gebeurtenissen in Final Fantasy XV afspeelt. Het Koninkrijk Lucis ligt al sinds mensenheugenis in de clinch met het Niflheim imperium. Een nieuw verdrag moet een einde maken aan de oorlog maar blijkt een list van Niflheim om Lucis zonder veel moeite binnen te kunnen vallen. Een groepje elite soldaten, de Kingsglaive, moet alles op alles zetten om te voorkomen dat hun koninkrijk en het heilige kristal in handen van Niflheim vallen. De Engelse versie werd ingesproken door o.a. Lena Headey, Aaron Paul en Sean Bean. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 30 september (Sony).

Mocht je geen gamer zijn maar wel van fantasy houden, dan is de tv-serie THE SHANNARA CHRONICLES wellicht meer iets voor jou. De serie is gebaseerd op de Shannara boekenreeks van Terry Brooks en speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst waarin magie technologie vervangen heeft als belangrijkste krachtbron. Seizoen 1 werd eerder dit jaar uitgezonden op Net 5. Seizoen 2 is in de maak en kan je ergens in 2017 verwachten. Te koop en te huur op dvd vanaf 29 september (Splendid).

Horrorfans kunnen hun een lol op met BONE TOMAHAWK, een westernhorror geregisseerd door S. Craig Zahler. Hoofdrollen zijn er voor Kurt Russell en Patrick Wilson. Wanneer leden van een kannibalistische stam een aantal dorpsbewoners ontvoeren, zetten de lokale veehouder en de sheriff, geholpen door diens bejaarde plaatsvervanger en een eigenwijze revolverheld, de achtervolging in. Wanneer ze na een helse reis arriveren in de vallei van de kannibalen, blijkt de vijand wreder dan ze dachten en de kans op overleven kleiner dan gehoopt. Het lage tempo in BONE TOMAHAWK is volgens recensent Julius Koetsier een zelfverzekerde keuze. “Traag wordt vaak wordt gezien als synoniem voor saai; ten onrechte. […] Het is genieten van Zahlers zorgvuldig gecomponeerde dialogen, vol droge humor en westerfilosofie.” De volledige recensie kun je vanaf 7 oktober lezen in Schokkend Nieuws #122. Te koop en te huur op dvd, blu-ray en VOD vanaf 29 september (Splendid).

In het zesde seizoen van THE WALKING DEAD bevinden Rick & Co zich nog steeds in Alexandria maar dreigen zowel een grote groep plunderaars als een gigantische horde walkers roet in het eten te gooien. Tijd om weer eens op te stappen? Seizoen 5 had wat last van herhaling waardoor met name de eerste helft niet zo sterk was als de voorgaande seizoenen. Of seizoen 6 weer net zo verrassend is als 1 t/m 4 lees je binnenkort in de recensie van Barend de Voogd. Te koop en te huur op dvd en blu-ray vanaf 28 september (eOne) en vanaf 16 oktober op NetFlix.

2 oktober 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!