220px-The Birds original poster
220px-The Birds original poster
Nieuws
4 oktober 2012

Suspense in de Melkweg

220px-The Birds original posterVERTIGO, PSYCHO en THE BIRDS. Alfred Hitchcock, The Master of Suspense, in de Melkweg Cinema vanaf 4 oktober.

Dit jaar verdrong VERTIGO, het duizelingwekkende meesterwerk van Alfred Hitchcock uit 1958, CITIZEN KANE van de eerste plaats in de Sight&Sound lijst van de honderd beste films aller tijden. De film van Orson Welles stond tien jaar lang bovenaan, maar zakt nu naar de tweede plaats. De waardering voor het oeuvre van Hitchcock lijkt almaar te stijgen. VERTIGO werd pas in 1982 toegevoegd aan de lijst die als sinds 1952 wordt bijgehouden. Ook PSYCHO (34) staat hoog in de lijst.

De Melkweg Cinema in Amsterdam biedt je in oktober de gelegenheid om drie fantastische Hitchcocks op het grote doek te bewonderen. Op 4 en 7 oktober VERTIGO: James Stewart als de detective met hoogtevrees en een gevaarlijke obsessie voor een mysterieuze jonge vrouw met zelfmoordneigingen (Kim Novak). 8 en 9 oktober: horrorklassieker PSYCHO (1960). Anthony Perkins ‘wouldn’t hurt a fly’ als motelhouder Norman Bates. Tippi Hedren gilt het tot slot op 12 en 13 oktober uit in THE BIRDS (1963). Leuk anekdote: de Schokkend Nieuws-redactie ontving dit jaar een vakantiekaart uit Bodega Bay. Dank daarvoor!

Onze lezers kennen hun klassiekers. Hopelijk vinden jullie ook de weg naar de Melkweg Cinema. Aanvang telkens om 19.00 uur.

Melkweg Cinema
Lijnbaansgracht 234a
1017 PH Amsterdam
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!