razor
razor
Nieuws
6 oktober 2012

Scheer je weg! Naar het Razor Reel Filmfestival!

razor Van 25 oktober tot en met 3 november vindt in Brugge het vijfde Razor Reel Film festival plaats. Tien dagen lang worden er een vijftigtal films vertoond voor de liefhebbers van het fantastische filmgenre.

De films worden opgedeeld in verschillende categorieën: zo zijn er onder anderen de categorie Young Blood waarin werken van beginnende filmmakers worden vertoond, en de categorie Razor’s Edge, bizarre en extreme films die buiten de lijntjes van het gangbare kleuren. Voor deze laatste categorie wordt nauw samengewerkt met het BUT Filmfestival Breda.

Het festival opent met SAFETY NOT GUARANTEED, een komedie over een man die via een krantenadvertentie een partner zoekt om mee op tijdreis te gaan, en sluit af met THE SEASONING HOUSE, het regiedebuut van make-up artiest Paul Hyett (THE WOMAN IN BLACK, EDEN LAKE) waarin een doofstomme slavin wraak zoekt op haar onderdrukkers.

Daartussenin biedt het festival een ruim aanbod aan genrefilms uit alle hoeken van de wereld: hieronder de Japanse splatter DEAD SUSHI, de nieuwste Engelse zomedy COCKNEYS VERSUS ZOMBIES en INNKEEPERS van Ti West.

Eén van de interessantste films uit het programma is waarschijnlijk THE ABC’S OF DEATH. Voor deze horroranthologie mochten vijfentwintig up-and-coming horrorfilmmakers elk hun eigen segment regisseren. Onder deze regisseurs namen als Nacho Vigalondo (TIMECRIMES), Ben Wheatley (KILL LIST), Jason Eisener (HOBO WITH A SHOTGUN) en Srdjan Spasojevic (A SERBIAN FILM). In elk segment staat een letter uit het alfabet centraal die een manier om dood te gaan representeert. Titels als A IS FOR APOCALYPSE, O IS FOR ORGASM en B IS FOR BIGFOOT spreken hierbij tot de verbeelding. En die zesentwintigste letter dan? Die wordt ingevuld door een prijswinnaar: Lee Hardcastle won een plaats in de film met zijn filmpje T IS FOR TOILET.

Ook op het overvolle programma: een symposium en retrospectief over stop-motion legende Ray Harryhausen, met vertoningen van CLASH OF THE TITANS en JASON AND THE ARGONAUTS, een dag geheel gewijd aan de fantastische animatie met filmmaker Rosto (HET MONSTER VAN NIX) als gast, een retronight waarbij de James Bond-parodie CASINO ROYALE centraal staat, een Halloween Kidsdag en nog veel meer.

Het Razor Reel Film Festival is te vinden op drie locaties: Cine Liberty, De Biekorf en Kinepolis. Kijk voor locaties, het volledige programma, aanvangstijden en andere informatie op www.rrfff.be.

6 oktober 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!