campaignimagenewsletter
campaignimagenewsletter
Nieuws
6 oktober 2012

KLIK! 2012

campaignimagenewsletterVan 7 tot 11 november vindt de vijfde editie plaats van het KLIK! Amsterdam Animation Festival. Dit jaar is het festival groter dan ooit. KLIK! verhuist naar het spiksplinternieuwe EYE Filminstituut en vertoont meer dan 200 animatiefilms uit maar liefst 71 verschillende landen.

Ook voor Schokkend Nieuws-lezers is KLIK! een bezoekje waard, want in het bomvolle programma is de fantastiek goed vertegenwoordigd.

De sf-animatie SPACE STALLIONS, bijvoorbeeld. Dit afstudeerproject uit Denemarken is een ode aan jaren tachtig cartoons als He-Man en Transformers. Een andere interessante inzending is MONSTERSINFONIE, een Duitse animatie over een meisje dat stemoefeningen doet met monsters. In DIA DE LOS MUERTOS, gemaakt door Franse studenten, krijgen we een verrassend kijkje achter de schermen van deze Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Tussen de Nederlandse inzendingen zitten ook een aantal zeer interessante titels. Zo gaat DEEP SHIT van Martin Draax over talentloze muzikanten die de duivel om hulp vragen en wordt in FATA MORGANA van Frodo Kuipers, eerder te zien op het Imagine Film Festival, een limonadeverkoper geplaagd door hallucinaties.  JUNKYARD (Hisko Hulsing) mag je natuurlijk ook niet missen, de oogstrelend mooie Nederlandse Oscarnominatie in de categorie animatiefilms.

Uiteraard wordt rond de filmvertoningen nog veel meer georganiseerd. Je kunt o.a.  naar Q&A’s met de filmmakers, masterclasses en de, volgens de organisatie, nu al legendarische KLIK!-feestjes. Op de website van KLIK! zal binnenkort het volledige programma, inclusief prijzen, aanvangstijden en andere onderdelen, bekend worden gemaakt.

www.klikamsterdam.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!