The Atom
The Atom
Nieuws
9 juli 2014

Superman in seizoen 3 Arrow

The AtomNIEUWS | Ok, ok, de titel is een beetje misleidend. Hoewel Superman net als Green Arrow een personage van DC is, zal je hem denk ik niet snel in Arrow zien verschijnen. Wie er wel in het volgende seizoen te zien zal zijn? Brandon Routh.

Het klinkt misschien vreemd: één acteur die meerdere personages speelt in eenzelfde universum. Toch gebeurt het wel vaker. Voordat hij het schild van Captain America opnam, deed Chris Evans harten ontvlammen als Johnny Storm in de twee FANTASTIC FOUR-films, en voordat hij Doctor nummer twaalf werd speelde Peter Capaldi maar liefst twee andere personages in de Whoverse: een Romein in Doctor Who en een politicus in Torchwood.

In die voorbeelden kun je de hercasting nog zien als een promotie. De rol die Routh in Arrow op zich zal nemen is echter wel iets minder prestigieus dan die van de man in de rooie onderbroek die hij in SUPERMAN RETURNS speelde. Het is zelfs vrij letterlijk een klein rolletje: Routh zal Ray Palmer spelen, een natuurkundige die een lens ontwikkelt waarmee hij zichzelf klein kan maken en in superheld The Atom verandert. Juist ja: hij is eigenlijk het DC-equivalent van Ant-Man – al debuteerde die zelfverkleinende wetenschapper pas een jaartje later.  

Nou kent ondergetekende vrij veel natuurkundigen, en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ze er nooit zo uitzien als Brandon Routh. Maar ja, de arme man moest natuurlijk tussen alle bloedmooie mensen van Arrow niet uit de toon vallen. Ze zullen hem wel een bril geven.

Het duidt erop dat superkrachten een steeds grotere rol zullen gaan spelen in de serie. Arrow begon ooit als vrij doorzichtige, pseudo-realistische DARK KNIGHT-imitator, maar heeft beetje bij beetje – slim genoeg beginnend bij de superslechteriken – steeds meer bovennatuurlijke elementen geïntroduceerd, tot het punt dat er een spin-off-serie over The Flash kon worden gelanceerd.

Die laatste serie begint dit najaar op 7 oktober, seizoen drie van Arrow een dagje later.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!