Maximum Overdrive
Maximum Overdrive
Nieuws
24 december 2018

Straight to Video XL: Stephen King Special

Maximum Overdrive STRAIGHT TO VIDEO | Schokkend Nieuws Filmmagazine en LAB 111 presenteren iedere maand het ultieme video-avondje: Straight to Video. Films op originele VHS, vanaf een old school videorecorder, met glitches, trailers, bloed en bier!

Op vrijdag 28 december wordt 2018 afgesloten met een gloednieuwe editie van Straight to Video XL. Op deze driemaandelijkse avond verhuizen programmeurs Willem van Rossum (LAB111) en Eric van der Woude (Schokkend Nieuws) naar de grote zaal van Lab111. Daar presenteren de videofreaks een themaprogramma vol trailers, fragmenten, commercials en andere curiosa. En om de zoetigheid van de kerstdagen weg te spoelen, staat de komende editie in het teken van niemand minder dan horrorkoning Stephen King!

Hoofdfilm: MAXIMUM OVERDRIVE (1986)
Onder invloed van een passerende komeet, slaan machines over de hele wereld op hol. Al snel wordt de mensheid belaagd door moordzuchtige vrachtwagens, bloeddorstige grasmaaiers en zelfs killer-frisdrankautomaten. De eerste (en enige) horrorfilm die Stephen King zelf regisseerde werd destijds unaniem verguisd, maar staat inmiddels te boek als een prettig gestoorde cultklassieker.

King heeft er zelf ook nog iets over te zeggen:

Kaartjes zijn 10 euro en het eerste biertje is gratis! Klik hier voor het Facebook-evenement.

Straight to Video XL
Vrijdag, 28 december, 20.30 uur
LAB111, Amsterdam

 

24 december 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!