Nieuws
20 oktober 2008

Straight to Video: Kung Fu Zombie

Filmhuis Cavia vertoont op zondag 26 oktober KUNG FU ZOMBIE, een van de pot gerukte kruisbestuiving van horror en martial arts uit 1983.

Het filmhuis in de Amsterdamse Westerparkbuurt biedt iedere laatste zondag van de maand onderdak aan Straight to Video, een thema-avond die de gloriedagen van de videotheek doet herleven. Trefwoorden: horror, sciencefiction, martial arts, blaxploitation, eurotrash en sexploitation uit de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Gastheer: SN’s eigen Eric van der Woude.

Veel van de vertoonde films hebben een hoog Nacht van de Wansmaak-gehalte, en dat geldt zeker voor de film van deze maand. De onnavolgbare plot van KUNG FU ZOMBIE, over een tovenaar die de doden tot leven kan wekken en de held die hem moet stoppen, staat garant voor een duizelingwekkende aaneenschakeling van vlot gemonteerde knokscènes, mallotige slapstick en prettig gestoorde horrorsequenties vol zombies, vampiers en exorcisten. Voeg daarbij de maffe Engelse nasynchronisatie én het ongeautoriseerd gebruik van de James Bond-soundtrack, en je hebt een cultklassieker die de Speelfilm Encyclopedie destijds alleen maar kon omschrijven als ‘een adembenemende chaos’.

Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!