friday 13th
friday 13th
Nieuws
7 april 2018

Straight to Video: Friday the 13th-editie

friday 13th EVENT | Straight to Video brengt je op vrijdag de 13de tijdens het Imagine Film Festival een VHS-double bill met twee sleazy slashers vol krankzinnige killers, maffe moordwapens en schaars gekleed slachtvee!

Iedere maand presenteert Straight to Video het ultieme video-avondje: twee films op originele VHS-tapes vanaf een old school videorecorder met trailers, bloed, borsten en bier!

Omdat 13 april op een vrijdag valt, is Straight to Video uitgenodigd door Imagine Film Festival om een speciale Friday the 13th-editie te verzorgen in EYE. Op het programma staan JASON LIVES: FRIDAY THE 13TH PART VI (Tom McLoughlin, 1986) en CHEERLEADER CAMP (aka BLOODY POM POMS) (Mark Quod, 1988).

In JASON LIVES, het zesde deel van de ultieme slasherreeks, komt Jason opnieuw tot leven nadat zijn lichaam wordt getroffen een blikseminslag. Hij keert terug naar Camp Crystal Lake, waar een nieuwe generatie vakantievierders oog in oog komt te staan met de gemaskerde moordmachine. De combinatie van stijlvolle regie, brute kills en inktzwarte (meta)humor maakt Jason Lives een van de meest geliefde delen in de serie.

 

 

In CHEERLEADER CAMP (ook wel bekend als BLOODY POM POMS) verandert een zomerkamp vol cheerleaders in een bloedbad wanneer een mysterieuze moordenaar de dansmariekes één voor één uitschakelt. Dat weerhoudt de cheerleaders gelukkig niet van een vakantie vol seks, krankzinnige outfits, enorme kapsels en slechte rapmuziek. De regisseur van deze pretentieloze 80’s slasher tekende ook voor klinkende titels als SEXY URBAN LEGENDS, HOT TUB CALIFORNIA en SEX COURT: THE MOVIE.

 

 

De films zijn op de avond tijdens Imagine ook apart te bekijken, maar voor de échte Friday the 13th-ervaring koop je natuurlijk een ticket voor de hele double bill. Dus: kom maar door met die sluipende slechteriken, malende messen en gillende grietjes! 

JASON LIVES: FRIDAY THE 13TH PART VI (Tom McLoughlin, 1986)
CHEERLEADER CAMP (Mark Quod, 1988)
Imagine Film Festival, EYE Amsterdam

Vrijdag 13 april, 22:10 uur en 23:59 uur
Tickets en blijf op de hoogte via Facebook!

 

© Schokkend Nieuws
7 april 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!