Miss Muerte
Miss Muerte
Nieuws
29 augustus 2013

Spaanse Meesters

Miss MuerteMuy bien! De Cinematek en het Offscreen Film Festival in Brussel eren op 30 augustus aanstaande de Spaanse Meesters Jesús Franco en Juan José Bigas Luna.

Elke laatste vrijdag van de maand houdt de Brusselse Cinematek de thema-avond B tot Z: hilarische B-films, bloedstollende thrillers, gialli, slashers, blaxploitation en andere films ‘met een hoek af’. Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis, tweetalig ingeleid door Dirk Van Extergem en Bruno Forzani. De films op 30 augustus zijn Nederlands ondertiteld..

Cultfimer Jesús Franco overleed in april dit jaar. Hij maakt bijna tweehonderd films. MISS MUERTE / THE DIABOLICAL DR. Z, vanaf 19.00 uur in de Ledouxzaal. was één van zijn eerste films. Buñuel-associé Jean-Claude Carrière was de coscenarist van deze horrorfilm over een dokter die een machine ontwikkelt om mensen in zombies te veranderen. Het toestel maakt van een erotische danseres een wraakengel die de moord op de vader van de dokter moet vergelden. “Een forse intrige, veel inventiviteit ter compensatie van de beperkte middelen, een somptueuze zwart-wit fotografie en een vleugje erotisme om het geheel op smaak te brengen,” aldus de organisatoren.


Bigas Luna overleed in exact dezelfde maand. De Spaanse regisseur die in 1992 in JAMÓN JAMÓN Penélope Cruz ontdekte, maakte in het eerste deel van zijn carrière tamelijk duistere films. ANGUSTIA – vanaf 21.00 uur – is een postmoderne horrorfilm over een oogarts-assistent met een moederfixatie en een ongezonde interesse voor oogballen. Met Zelda Rubinstein – u weet wel, uit POLTERGEIST.


30 augustus
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!