BUT Filmfestival
BUT Filmfestival
Nieuws
30 augustus 2013

B-movies, Underground en Trash

BUT FilmfestivalPRIJSVRAAG | Komende week gaat de achtste editie van het BUT Filmfestival van start. Kom van 4 t/m 8 september in Breda genieten van B-movies, Underground en Trash. Schokkend Nieuws verloot dagkaarten!

Het ligt natuurlijk voor de hand dat een festival als BUT niet geïnteresseerd is in survival of the fittest. Liever besteedt het cultfeestje, dat dit jaar zijn achtste editie beleeft, aandacht aan de onaangepasten, de randfiguren, de freaks. Kortom: Evilution, als echt álles helemaal fout loopt met de evolutie. Evilution is het thema van BUT dit jaar.

En het programma maakt die belofte meer dan waar. Natuurlijk kun je – op Freaky Friday – genieten van de Troma-klassieker BLOODSUCKING FREAKS. Maar wat is er, bijvoorbeeld, misgegaan bij de bedenkers van ZOMBIES FROM OUTER SPACE (Martin Faltermeier, 2012); een Duitse productie waarin klassieke jaren ’50 scifi wordt overgoten met een heuse Heimat-saus? Wat zou Japan kunnen redden van de SCHOOLGIRL APOCALYPSE (John Cairns, 2011)? En wie kan er weerstand bieden aan de Italiaanse heavy-metal zanger Jessie Cake die het in EXTREME JUKEBOX (Alberto Bogo, 2013) opneemt tegen een behekste langspeelplaat?

Het is maar een kleine greep uit het grote aanbod. Speciale Schokkend Nieuws-tip? Deze onnavolgbare mix van western, scifi en house:

Freaks en buitenbeentjes kom je tijdens BUT ook in levende lijve tegen. Zo zal het Belgische enfant terrible Jan Bucquoy – “Jaarlijkse parlementbestormer, tekenaar van Kuifje sexstrips en frietolie kunstenaar” – op 6 september aanwezig zijn. Regisseur Albert Puyn moest wegens ziekte op het laatste moment afzeggen, maar de organisatoren hebben een vervanging gevonden: scream queen en cultikoon Debbie Rochon speelde in meer dan tweehonderd (horror)films en is waarschijnlijk het meest bekend vanwege films als TROMEO & JULIET, TERROR FIRMER en CITIZEN TOXIE: THE TOXIC AVENGER IV. Ze draait haar hand echter ook niet om voor SATAN HATES YOU of BIKINI BLOODBATH CARWASH. We zijn benieuwd welke films BUT zal selecteren!

Korte films, performances, muziek en een eerbetoon aan de gloriedagen van de VHS-band; wie eenmaal van BUT proeft krijgt de smaak te pakken. Schokkend Nieuws geeft TWEE DAGKAARTEN weg. Eén dag naar keuze, de héle dag, alleen maar BUT-films. Wat wil je nog meer?

Deze prijsvraag is inmiddels gesloten. Gefeliciteerd Martin Pikkaart en Erik Martens!

B-movie, Underground and Trash Film Festival

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!