Slagschaduw 20
Slagschaduw 20
Nieuws
4 juli 2013

Slagschaduw #20

Slagschaduw 20 Trillend van de filmkoorts: al teveel gezien, te vaak en in doorwaakte nachten. Schaduwen op de muur. Flakkerende beelden in het achterhoofd. Af en toe haalt de cinefiele junk wel eens een beeld, een scène of zelfs een hele film door elkaar. Columnist Basje Boer doet het opzettelijk. Welke twee films doemen vannacht op in haar delirium?

De kolos

Een gil. Een menigte. Aan de richel van een hoog gebouw spartelt een jonge vrouw, vecht ze een strijd op leven en dood met de zwaartekracht. Beneden staan voorbijgangers met afschuw te kijken. Wie kan iets doen?

Het antwoord verschijnt in de gestalte van een kolos van een kerel. Terwijl de vrouw loslaat – de menigte gilt, een verslaggever richt zijn camera naar boven – en met angstwekkende snelheid de straat beneden haar op zich af ziet komen, zet de kolos zich af tegen de grond en stijgt op. Voordat de vrouw de grond raakt, heeft hij haar te pakken. ‘Hij heeft haar,’ verzucht een journaliste in haar microfoon. ‘Ik kan het niet geloven.’

De kolos zet de vrouw neer op het dak van het gebouw. Zodra haar voeten de grond raken, begint ze te rennen, bij de man vandaan. Hij zet de achtervolging in. Binnen in het gebouw rent de vrouw een loopbrug over. Ze klimt op de reling en springt. Maar de vloer onder haar voeten houdt haar gewicht niet: ze valt.

De kolos is al bij haar. Ze is amper opgekrabbeld of hij heeft haar al in de kraag gevat. Ze stribbelt tegen, spuugt hem in het gezicht. Hij pakt haar op en smijt haar door een glazen wand. Scherven tuimelen rond haar op de grond.

‘Wacht!’ krijst de vrouw in paniek wanneer de kolos opnieuw op haar afkomt. Maar hij wacht niet, hij pakt haar bij de keel. Haar ogen worden groot, uit haar mond komt nu geen woord meer, enkel het gepiep dat hoort bij het snakken naar adem.

Dan laat hij los.

Om welke twee films gaat het hier? Mail je antwoord naar: [email protected]. De oplossing geeft Basje Boer rond 14 augustus. Heb je één of beide antwoorden goed dat stijg je in ons algemeen klassement.
Meer puzzelen? Bekijk hier alle vorige afleveringen van Slagschaduw.

© Basje Boer
4 juli 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!