Liitle Bit Zombie
Liitle Bit Zombie
Nieuws
30 juni 2013

Deze week op dvd en blu-ray

Liitle Bit ZombieVier horrorfilms maar liefst. Waarin een moordenaar vijftien jaar na dato zijn gruwelijke daden bekent, een spectaculair feestje eindigt met een gruwelijke kater, zombies een wedding party crashen en een seriemoordenaar zich schaamteloos overgeeft aan zijn verzamelwoede.

In CONFESSION OF MURDER (Splendid, 27 juni) publiceert seriemoordenaar Lee Du-seok, nadat zijn gruwelijke moorden zijn verjaard, een autobiografie waarin hij tot in de goorste details uit de doeken doet hoe hij te werk is gegaan. Voor rechercheur Choi, die vijftien jaar geleden belast was met het onderzoek naar Lee’s moorden, is dit aanleiding om de jacht opnieuw te openen. Zodra er een andere seriemoordenaar actief wordt, ontstaat er twijfel over wie de échte moordenaar is.

Ook in het Spaanse AFTERPARTY (Splendid, 27 juni) houdt een seriemoordenaar huis. Na een geslaagd feestje in een afgelegen landhuis wordt televisiester en tieneridool Carlos de volgende dag met een knallende kater wakker. Al snel blijkt dat hij samen met vier vrouwelijke feestgangers is ingesloten. Normaliter geen reden voor paniek, ware het niet dat een gemaskerde moordenaar het op ze voorzien heeft. Producent Álvaro Augustín was medeproducent van o.a. PAN’S LABYRINTH (2006) en THE ORPHANAGE (2007).

In de komische horrorfilm A LITTLE BIT OF ZOMBIE (Splendid, 27 juni) raakt aanstaande bruidegom Stephen door een muggenbeet geïnfecteerd met een zombievirus. Verloofde Tina laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en zet alles op alles om haar bruiloft tot een succes te maken. Actrice Crystal Lowe (Tina) was eerder te zien in o.a. FINAL DESTINATION 3 (2006), WRONG TURN 2 (2007) en YETI: CURSE OF THE SNOW DEMON (2008).

En last but not least: THE COLLECTION (Splendid, 27 juni), waarin Arkin, de enige overlevende van THE COLLECTOR (2009), het wederom op moet nemen tegen de maniakale verzamelaar. Ook weer van de partij zijn regisseur/schrijver Marcus Duston en schrijver Patrick Melton. “Dunstan en Melton hebben zich de gouden regel voor sequels goed ingeprent: vooral méér van alles”, schreef recensent Lieuwe van Albada. “De film is amper begonnen of de complete klandizie van een discotheek wordt door de verzamelaar in de pan gehakt.” Ook het tempo ligt een stuk hoger. “Het voordeel van het hoge tempo is dat THE COLLECTION nooit gaat vervelen.” Lieuwes volledige recensie lees je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!