Nadine van Baarsen web
Nadine van Baarsen web
Nieuws
17 juni 2017

Schokkende posters

Nadine van Baarsen web REDUX | Leerlingen van de AKV/St. Joost Academie in Breda kregen onlangs een leuke workshop digitaal tekenen. Gastdocent: niemand minder dan Gwen Stok, de Rotterdamse illustratrice die eerder de heksencover van SN #119 tekende en de brullende leeuw op SN #122. Niet zo gek dus dat enkele leerlingen aan het werk gingen met het thema… Schokkend Nieuws.

“De meeste leerlingen zijn eigenlijk volledig hun eigen gang gegaan… en lekker gaan experimenteren met photoshop,” vertelt Gwen. SN-hoofdredacteur Barend pikte er op haar verzoek twee uit voor publicatie op schokkendnieuws.nl.

De tekening hierboven is van Nadine van Baarsen (20): een prent vol dreigend overhangend kreupelhout en mysterieus gloeiende kristallen. Een geel licht in de mist verlicht het pad van een eenzame reiziger. Heel kundig getekend, mooi van kleur en sfeervol.

“Ik ben momenteel bezig met een concept voor een fantasyverhaal waar ik erg enthousiast over ben.”, vertelt Nadine desgevraagd. “In deze illustratie wilde ik graag experimenteren met kleur, techniek en compositie om de sfeer van het verhaal weer te geven.” Je kunt Nadine hier op Instagram volgen.

Daan van Bommel (18) dacht bij Schokkend Nieuws natuurlijk aan culticoon Jules (Samuel L Jackson) in PULP FICTION. “The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness, for he is truly his brother’s keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee…” Daan gebruikte een mooie gemengde techniek en een lekke vrije tekenstijl.

mt_ignore: Daan van Bommel web Daan: “De workshopweken geven je altijd de kans om alle stress en druk die bij de studie komen kijken los te laten en je een week te focussen op het leren van iets nieuws. Deze workshopweek ben ik samen met Gwen de wereld van photoshop ingedoken en ben ik door veel enthousiast experimenteren tot een resultaat gekomen waar ik erg tevreden mee ben. Het werk van Daan vind je op Tumblr.

“We happy? Yeah, we happy.” Keep up the good work daar in Breda. Volgend jaar hopen we niet alleen fantasy en cult, maar ook horror en sciencefiction te zien!

17 juni 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!