Boek Dick Maas
Boek Dick Maas
Nederhorror & scifi
17 juni 2017

Buurman, wat doet u nu?

Boek Dick Maas PRIJSVRAAG | Buurman, wat doet u nu? Keihard aan die prijsvraag meedoen natuurlijk! Je hebt nog tot 1 juli om het boek van Dick Maas te winnen!

Deze prijsvraag is afgelopen.

Buurman, wat doet u nu? verscheen onlangs bij Parachute Pictures. De regisseur van o.a. DE LIFT, AMSTERDAMNED en SINT doet letterlijk een boekje open over films maken in Nederland. “Een behoorlijk geslaagd boek,” schreef Phil van Tongenen in SN #127 “prettig laconiek van toon, informatief en voorzien van geestige terzijdes.”

Buurman, wat doet u nu? is een soort handleiding voor regisseurs in spe, aangekleed met anekdotes uit Maas’ eigen praktijk. Waar vind je een geschikte producent die samen met je wil optrekken voor een traject dat wel jaren in beslag kan nemen? Zijn het Filmfonds, een omroep en een distributeur bereid er geld in te steken? De filmmaker, per definitie de onbegrepen loner, staat een verbeten gevecht te wachten. Tegen onwillige geldschieters, frauduleuze producenten, ijdele acteurs en distributeurs die de ballen verstand hebben van een fatsoenlijke publiciteitscampagne. Met een onverwachte hoosbui of een mislukte stunt valt nog te dealen, maar grootste hinderpaal blijft de mens zelf.
 
Ironisch genoeg leveren de verhalen over de lange stoet minkukels die Maas in de loop van zijn carrière tegen het lijf is gelopen, de smakelijkste passages op. Zo werd hij bij zijn laatste film PROOI in de wielen gereden door de Amsterdamse film commissioner die volgens Maas meer voor de belangen van boze buurtbewoners opkwam dan voor die van de filmmaker. En Artis-directeur Haig Balian, in een vroeger leven zelf filmproducent, kwam ineens met de idiote voorwaarde dat er wel dieren maar geen tralies in beeld mochten. Om maar te zwijgen van de dagprijs van zesduizend euro die hij oplegde. ‘Niks filmmakers onder mekaar,’ verzucht Maas.

Schokkend Nieuws geeft drie exemplaren weg van Buurman, wat doet u nu? Kun je thuis zelf genieten van alle verhalen achter de schermen van MOORDWIJVEN, PROOI en de familie Flodder! Een makkie voor Maas-maniakken: wie lag er in AMSTERDAMNED in dat rubberen bootje te zonnebaden? Stuur je antwoord voor 1 juli naar [email protected] en vergeet niet je naam te vermelden.

www.buurmanwatdoetunu.nl

17 juni 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!