voor de tv3
voor de tv3
Nieuws
27 mei 2020

Schokkend Nieuws let op de kleintjes 11

voor de tv3 KINDERPRET | Zon maakt rozig en niets is lekkerder dan daarna weg te zakken voor een scherm met je blik op oneindig. Dus posteer jezelf  met je nageslacht op de bank en staar naar een mooie, kidsproof genrerolprent. Wij maakten alvast een selectie voor je.

NIGHT AT THE MUSEUM (2006)

Sinds vorige week is de volledige NIGHT AT THE MUSEUM-trilogie te zien op Disney+! In het Museum of Natural History in New York komen elke nacht alle museumstukken tot leven door een eeuwenoude vloek en een magisch tablet. Het is aan Larry (Ben Stiller) orde op zaken te stellen en de bewoners van het museum te beschermen tegen een stel dieven. In het kielzog van de eerste film volgden twee sequels: BATTLE OF THE SMITHSONIAN, die zich afspeelt in het Smithsonian Instituut in Washington D.C., en SECRET OF THE TOMB, gesitueerd in het British Museum in Londen. Ben Stiller bevindt zich in goed gezelschap. Hij wordt vergezeld door onder meer Robin Williams (ALADDIN), die een prachtige vertolking doet van president Roosevelt, en Dick van Dyke (MARY POPPINS), die we op zijn tachtigste nog vol energie zien dansen.

 

 

DOLFJE WEERWOLFJE (2011)

Een weerwolf klinkt niet als een geschikt onderwerp voor de kleintjes – behalve als het gaat om een pluizig wolfje met een brilletje. Dolfje schrikt zich een hoedje als hij op zijn zevende verjaardag in zo’n schattig beest verandert. Hij is bang dat zijn familie hem nu niet meer wil, maar één blik op Ole Kroes en je weet dat iedereen voor die kleine door de knieën gaat. Hoe stellig Dolfje ook zegt dat hij eng is, hij is vooral snoezig – net als de film zelf. Dit is weer puik jeugdamusement van productiebedrijf BosBros en regisseur Joram Lürsen, op basis van het boek van Paul van Loon.

Kijkwijzer: 6
Genre: Familie, Avontuur, Fantasy
Lengte: 89 minuten
Te zien op: Netflix, iTunes, Google, Pathé, Videoland, Cinemember, DVD of bestellen via Bookspot

 

 

AVATAR: THE LAST AIRBENDER (2005-2008)

Het is niet moeilijk te zien waarom AVATAR: THE LAST AIRBENDER een cultreputatie geniet. De serie gaat over Aang, de reïncarnatie van een mystieke held, maar hij is tevens een piepjonge tiener met een kindse kijk op de wereld. Aang wordt geholpen door de oudere Sokka en Katara, die beiden andere kanten van het tienerschap vertegenwoordigen. Katara is de vroegwijze leider, en Sokka de branieschopper met een hart van goud. Samen krijgen ze een enorme last op hun schouders: Aang beschermen tegen de boze krachten die hem naar het leven staan, waaronder een heel leger van fire benders.  De serie speelt zich namelijk af in een wereld waarin mensen de natuurelementen kunnen manipuleren: ofwel water, ofwel aarde, ofwel vuur, maar Aang blijkt de enige die lucht kan besturen.

In wezen is AVATAR: THE LAST AIRBENDER van Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko een onvervalste superheldenserie. De architecten van het Marvel Cinematic Universe zullen goed gekeken hebben naar wat werkt bij AVATAR: de serie bevat precies de juiste verhouding tussen grootse world building, emotionele en persoonlijke verhalen, kolderieke humor en ironische kwinkslagen en actie en avontuur. De vaart blijft er goed in en het wordt nooit té eng voor de jongere kijkers. Mochten je kinderen uitgekeken zijn op Iron Man, Spider-man en consorten, dan is het geen straf om deze serie op te zetten. En ook voor de volwassenen bijft de serie, naast misschien nostalgisch, ook meeslepend en vermakelijk genoeg. AVATAR: THE LAST AIRBENDER staat vijftien jaar na dato nog steeds als een huis.

Kijkwijzer: 6
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy
Lengte: 61 x 25 minuten
Te zien op: Netflix

 

 

TROLLHUNTERS – TALES OF ARCADIA (2016)

Onder onze eigen wereld ligt een andere wereld waar de trollen leven. TROLLHUNTERS – TALES OF ARCADIA, een animatieserie uit de stal van Dreamworks Pictures, is al enige tijd te zien via Netflix. Waarom moet je deze serie zien? Omdat ‘ie uit het brein komt van niemand minder dan Guillermo del Toro. Het zal je daarom ook niets verbazen dat de serie gaat over een jongen, Jim (Anton Yelchin), die hunkerend naar wat meer avontuur kennis maakt met een ondergrondse wereld vol trollen, kabouters, changelings en andere fantasiewezens. Jim wordt door een amulet uitverkoren tot Trollhunter, een benoeming die hij niet naast zich neer kan leggen. De Trollhunter heeft namelijk als taak om de trollen te beschermen tegen van alles en nog wat, en dan vooral tegen de terugkeer van Gunmar the Black (Clancy Brown) die zowel de wereld van de trollen als die van de mensen wil veroveren. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn vriend Toby en zijn trollenmentor Blinky (Kelsey Grammer). De stemmencast bestaat verder uit onder meer Ron Perlman, Jonathan Pryce, Steven Yeun, Frank Welker en Amy Landecker. TROLLHUNTERS is een prachtige, sfeervolle serie vol magie, actie, monsters en helden. Een mix van HOW TO TRAIN YOUR DRAGON, PAN’S LABYRINTH en THE LORD OF THE RINGS. Er zijn inmiddels drie seizoenen verschenen en mocht dat nog niet genoeg zijn kun je ook nog de serie 3BELOW – TALES OF ARCADIA proberen.

Kijkwijzer: 6
Genre: Actie, Avontuur, Komedie
Lengte: 61 x 25 minuten
Te zien op: Netflix

 

 

Samenstelling: Jasper Loos, Theodoor Steen, Romy van  Krieken en Karel Menting. Overname uitsluitend na goedkeuring van de rechthebbenden. Online gepubliceerd op 28 mei 2020.

 

© Schokkend Nieuws
27 mei 2020

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!