sn157 cover
sn157 cover
Nieuws
28 augustus 2022

Schokkend Nieuws 157 komt eraan!

sn157 coverNIEUW NUMMER | Het nieuwe nummer van Schokkend Nieuws ligt vanaf maandag in de winkel. Met interviews met Ken Foree (DAWN OF THE DEAD, FROM BEYOND) en Bertrand Mandico (APOCALYPSE AFTER) en een vigilantespecial! 

Politieke omstandigheden maken vigilantes weer een actueel thema. Sebastiaan Luiten duikt de geschiedenis van het genre in voor een lang achtergrondstuk. Didier Becu richt zich specifiek op de vigilantefilms van het legendarische Cannon Films. Hedwig van Driel wijdt een essay aan een controversieel subgenre: de rape-revenge-film.

Daarnaast is er aandacht voor het BUT Film Festival in Breda, waar Bertrand Mandico te gast is en zijn film AFTER BLUE (DIRTY PARADISE) vertoond wordt. Theodoor Steen bespreekt de film en interviewt de regisseur. Een ander festival dat binnenkort van start gaat is Camera Japan, waar onder meer POPRAN draait, de nieuwe film van Shin’ichirō Ueda (ONE CUT OF THE DEAD), gerecenseerd door Ard Vijn.

Roel Haanen sprak cultheld Ken Foree over diens leven, vroege carrière en de weg naar DAWN OF THE DEAD. 

Nieuwsgierig? Schokkend Nieuws #155 ligt vanaf 13 juni in winkels in Nederland en iets later ook in Vlaanderen. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!