SN 154 COVER
SN 154 COVER
Nieuws
4 februari 2022

Schokkend Nieuws 154 komt eraan!

SN 154 COVERNIEUW NUMMER | Het nieuwe nummer van Schokkend Nieuws ligt vanaf maandag in de winkel. Met weemoed nemen we afscheid van onze geliefde rubriek Video Basta!, en ter gelegenheid daarvan wijden we een special aan VHS.

Jarenlang doorploegden Eric van der Woude en Rob van der Velden hun VHS-collectie op zoek naar de meest uitzinnige tapes om te bespreken in Video Basta! Nu is de koek op. Video Basta! begon in 2003, in #58 als aflevering van (Mike) Lebbing’s Inferno,  en werd vanaf #61 een vaste rubriek. Aanvankelijk schreef Mike Lebbing alleen, vanaf #67 voegde Roel Haanen zich bij hem. Mike vertrok en werd vervangen door Eric in 2008 (#78), en in 2015 (#113) nam Rob het over van Roel. In totaal zijn er, het nieuwe nummer meegeteld, 425 titels besproken (lezer Frank Becker maakte een mooi overzicht op IMDb).

Het afscheid van de rubriek kan niet zomaar voorbij gaan, dus om Video Basta! te vieren wijden we een special aan VHS: Mike Lebbing vertelt over zijn avonturen als verzamelaar in de hoogtijdagen van het videotijdperk, Eric van der Woude interviewde Mariët de Haan over een van de eerste Nederlandse videotheken en Hans Dewijngaert schreef een achtergrondartikel over de beruchte Video Nasties in het Verenigd Koninkrijk.

Naast de special: Tineke van de Sompel sprak Fabrice Du Welz over zijn nieuwe film INEXORABLE, Hans Dewijngaert beschouwt STAND BY ME in het licht van Stephen Kings fascinatie voor jonge personages, Henriëtte Poelman en Jan Geerling onderwerpen de personages uit Tim Burtons Batmanfilms aan psychoanalyse en we zetten alle TEXAS CHAINSAW MASSACRES op een rijtje.

Verder staat het nummer weer bomvol dvd- en blu-rayrecensies, columns en Nederhorrornieuws. 

Nieuwsgierig? Schokkend Nieuws #154 ligt vanaf 7 februari in winkels in Nederland en iets later ook in Vlaanderen. Niet te vinden in een winkel in jouw buurt? Voortaan direct thuis ontvangen? Word abonnee!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!