schaduwen_over-innsmouth_228x321
schaduwen_over-innsmouth_228x321
Nieuws
30 september 2011

Schaduwen over Innsmouth

schaduwen_over-innsmouth_228x321Dit weekend in Theatre Perdu in Amsterdam: ‘Schaduwen over Innsmouth’. Acteur Joris Lehr in een spannende solovoorstelling naar het beroemde horrorverhaal van  H.P. Lovecraft.

Voor de liefhebbers van RE-ANIMATOR, FROM BEYOND, DAGON of recentelijk THE WHISPERER IN DARKNESS is Lovecraft natuurlijk geen onbekende. IMDb telt meer dan honderd (horror)films die geïnspireerd waren op de verhalen van de teruggetrokken levende schrijver uit Providence. Schokkend Nieuws wijdde in 2006 een dikke special aan Lovecraft. Onze vaste tekenaar Eric Kriek volgt al jaren ‘The Call of Cthulhu’.

En Kriek is enthousiast over de solovoorstelling, een productie van Theatergroep ‘Dolle Maandag’, onder regie van George Isherwood. ‘Schaduwen over Innsmouth’ gaat over een desolaat vissersdorp met een vreselijke geur en een nog vreselijker reputatie. Een jongeman op doorreis ontdekt de duistere geheimen achter de dichtgetimmerde façades van deze eens zo welvarende plaats. Hij betreedt een wereld van verschrikkingen die zijn leven voorgoed veranderen. Wat is de vreemde relatie tussen het dorp en de oude zeegoden die ooit wreed over de aarde heersten?

Zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober
Aanvang: 20.30  uur (Zaal is open om 20.00 uur)
Theater Perdu
Kloveniersburgwal 86
1012 CZ Amsterdam
 Toegang: € 12,50
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!