django_1
django_1
Nieuws
28 september 2011

LUXploitation

django_1Nijmegen heeft vanaf vandaag zijn eigen podium voor oude, nieuwe en vergeten juweeltjes uit de exploitatie- en genrecinema!

Met ingang van september presenteert Constant Hoogenbosch van de website moviemachine.nl iedere laatste donderdag van de maand de beste exploitatiefilms en vergeten juweeltjes van de genrecinema. Plaats van handeling: filmtheater LUX in Nijmegen. De naam: LUXploitation.

Hoogenbosch zal de hoofdfilm steeds voorzien van een inleiding. Daarnaast stelt hij iedere maand een speciaal voorprogramma samen van maffe, absurde en opzienbarende clips en scènes die aansluiten bij de hoofdfilm.

Vandaag, donderdag 29 september, staat Sergio Corbucci’s spaghettiwestern DJANGO uit 1966 met Franco Nero op het programma. ‘Sergio Corbucci, ‘ schrijft de organisator op de website van LUX, ‘leverde, misschien zelfs nog wel meer dan Sergio Leone, de blauwdruk voor de ongebreidelde stroom aan vaak abominabele spaghettiwesterns die volgde. DJANGO was met een bodycount van 138 zo gewelddadig dat Corbucci zijn film in veel landen niet mocht vertonen. In Groot-Brittannië werd DJANGO pas in 1993 officieel vrijgegeven en in de VS kreeg de film helemaal geen rating. Ondanks de tegenwerking van overijverige fatsoensrakkers vond Corbucci´s schandaalwestern zijn weg naar het publiek. En dat smulde.’

En noteer alvast: in oktober valt de laatste donderdag van de maand net voor Halloween. Die editie van LUXploitation staat dus geheel in het teken van Halloween met de hoofdfilm TRICK  ‘R TREAT van  Michael Dougherty uit 2007.

LUXploitation: DJANGO
Aanvang: 22.00 uur
Donderdag 29 september
LUX, Oranjesingel 42
Nijmegen
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!