DePoel
DePoel
Nederhorror & scifi
28 september 2011

Nieuw Nederlands Film Platform van start

DePoelVanavond wordt in Utrecht het Nieuw Nederlands Film Platform gelanceerd, een initiatief om de financiering van Nederlandse speelfilms een stimulans te geven. De vier lowbudget horrorfilms van House of Netherhorror doen mee.

Het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP), een initiatief van producenten Herman Slagter en Jan Doense, combineert elementen van crowdfunding en private financiering waarbij fiscale voordelen en winstoogmerk de boventoon voeren, met een nieuw en uniek lidmaatschapselement. Want: wie maandelijks € 6,00 of meer inlegt wordt participant mede-eigenaar van de films die door het NNFP worden gerealiseerd.

Voordekunst.nl, tenpages.com en Cinecrowd.nl timmeren in Nederland al een tijdje aan de weg met crowdfunding en crowdsourcing. Wat het NNFP bijzonder maakt, is dat het niet om één enkel project gaat, maar dat er wordt ingezet op de productie en distributie van meerdere films voor een langere termijn.

Een heuse ‘crowdfunding revolutie’ volgens de initiatiefnemers: ‘Het NNFP wil een duurzame relatie opbouwen met de participanten. Daarbij kan men denken aan on-line castings, posterontwerpen, het vinden van locaties, figuratie, het vinden van nieuwe filmplannen etcetera.’  Ook niet onbelangrijk: deelnemers krijgen jaarlijks 50 % uitgekeerd van de winst die de via het NNFP gefinancierde films behalen.

In eerste instantie wordt het financieringsmodel van het NNFP exclusief ingezet voor de vier horrorfilms van House of Netherhorror, waarvoor de scenario’s zijn ontwikkeld met steun van de Intendant Commerciële Film van het Nederlands Filmfonds. Het gaat dan om DE POEL van Chris W. Mitchell, IN HET DUISTER van Mark Weistra, NIEUW BLOED van Edwin Visser en Frank van Geloven en BIJLMER VOODOO van Barend de Voogd en Erwin van den Eshof.

Op de website van het NNFP is overigens ook wat voorlopig artwork van de vier films te zien. De films hebben sinds enige dagen ook een Facebookpagina.

Meer weten of meedoen? www.nnfp.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!