razorreel poster
razorreel poster
Nieuws
13 september 2016

Razor Reel 2016

razorreel poster EVENT | Het Razor Reel Flanders Film Festival maakt in november opnieuw zijn opwachting in Brugge. Schokkend Nieuws mag als eerste een tipje van de sluier lichten!

De negende editie, van 10 t/m 15 november, focust dit jaar op drie verrassende thema’s: coming-of-age, Duitstalige films en creature features! De thema’s zijn gekozen om “met enkele nieuwe accenten de drempelvrees voor nieuwsgierigen te verlagen door te benadrukken dat ‘fantastisch’ veel meer omvat dan enkele liters bloed uit te kieperen over een filmscherm”, aldus het persbericht.

Het volledige programma wordt pas op 5 oktober bekend gemaakt, maar hier zijn alvast vier titels:

Een voorbeeld uit de categorie coming-of-age is de debuutfilm van John Carchietta. Zijn  TEENAGE COCKTAIL mixt de passie van een eerste liefde en de online wereld van webcam modelling tot een gevaarlijk goedje. In DER BUNKER (Nikias Chryssos, 2015) volgen we een jonge docent die zijn handen vol heeft aan de privéscholing van een wel heel bijzondere jongen met overbezorgde ouders. Ondergronds, bevreemdend en duister komisch. En in I AM NOT A SERIAL KILLER (Billy O’Brien, 2016) schittert Max Records als tiener met een morbide fascinatie. Worstelend met zijn eigen moorddadige neigingen krijgt hij zijn vreemde buurman (niemand minder dan Christopher Loyd) in de gaten: de bejaarde man houdt er ook zeer sinistere praktijken op na.

Onze laatste tip is meteen een knaller: TRAIN TO BUSAN (Sang-ho Yeon, 2016) de Zuid-Koreaanse zombiefilm die al een tijdje in het spoorboekje van ieder fan staat!

Met twee competities – de Young Blood-competitie en de Méliès d’Argent-competitie voor de beste Europese short, een uitgebreid korte-filmprogramma, enkele retro’s voor de nostalgische filmliefhebbers en diverse premières, is Razor Reel 2016 dus hét excuus voor een paar heerlijke dagen Brugge. Zet maar vast in je agenda!

Razor Reel Flanders Film Festival
10 – 15 november
Brugge
Website

13 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!