Mars Attacks
Mars Attacks
TGIF
16 september 2016

Thank God It’s Friday, 16 september

Mars Attacks

TGIF | Van fantheorieën en een gruwelijke PR-stunt tot Joe Dante en MAD MAX FURY ROAD’s shiny and chrome stuntwerk. Het is weer vrijdag, tijd voor een dosis linkjes. What a lovely, lovely day!

SPOILER ALERT | We beginnen met Ben Wheatley’s nieuwste film: FREE FIRE, waardoor bij SN een gesprek op gang kwam over trailers van tegenwoordig die het niet na kunnen laten de halve film te verklappen in plaats van enkel sfeer neer te zetten en nieuwsgierig te maken (dus wees gewaarschuwd als je de trailer aanklikt). Lees voor een nogal ongewone kijk op spoilers dit artikel, waarin wordt beweerd dat een spoiler volgens onderzoek juist voor een betere kijkervaring zorgt. Pfff. Ik zeg: je kunt een film als THE USUAL SUSPECTS ook gewoon een tweede keer kijken. Maar ja, ik heb dit zeer spoiler-alerterige T-shirt, dus misschien moet ik m’n mond maar houden…

VREEMDE ZAKEN | Voor wie het hele seizoen Stranger Things heeft gezien: deze fantheorie over het monster snijdt toch best hout. Over snijden gesproken: een slager die handelt in mensenvlees..?  Gelukkig, het was maar een PR-stunt. Hoewel, ben ik de enige of hebben meer mensen eigenlijk best zin om zo’n spicy penis te proberen? Als ‘t niks is, spoel je het toch lekker weg met een blikje Black Phillip-cider. Nog even terug naar Eleven, die met Stephen Colbert de Late Show opwarmt. En dan een clipje met drie van de Stranger Things-kids die speelgoed ontdekken uit de jaren 70 en 80. Nee, Furbies zijn geen Mogwais. Ach ja, waar je allemaal wel niet inrolt als je succes hebt. Daar kunnen de castleden van de originele STAR WARS-trilogie over meepraten. En om het blokje af te sluiten opnieuw een fantheorie, dit keer over STAR WARS episode VIII: wat als Mace Windu helemaal niet dood is?

IN DE PIJPLIJN | Nadat zoveel creaties van Stan Lee op het witte doek zijn verschenen, is mr. Lee binnenkort zelf aan de beurt. Bryan Singer maakte bekend dat supervillain Mister Sinister een rol zal spelen in WOLVERINE 3 en hoewel regisseur J.A. Bayona eigenlijk niets mag zeggen over de aanstaande JURASSIC WORLD-sequel, heeft hij laten vallen dat het misschien wel een trilogie wordt (waarom zijn we niet verrast..?) Nog iets weinig verrassends: de teaser trailer van ANNABELLE 2. Een leuke verrassing daarentegen: de PREDATOR reboot van Shane Black wordt een ‘ensemble piece’, met mogelijk Benicio del Toro in een van de hoofdrollen. En wat we denk ik ook niet aan zagen komen is dat Conrad Vernon, co-regisseur van SAUSAGE PARTY, een re-imagining van Troma’s THE TOXIC AVENGER gaat maken. Dan nog op een rijtje wat je allemaal moet weten over Stephen King’s IT (van boek en de miniserie tot een afgekapt- én het huidige project), een lijst van 50 nieuwe Amerikaanse series voor het komende televisieseizoen en een serie filmposters van films die nog gaan komen (of maar nooit gemaakt moeten worden).

SHINY & CHROME | Het voelt als reclame maken, maar het is wel léuke reclame: er komt een zeer shiny High Octane collection van MAD MAX: FURY ROAD. Goed moment om er ook direct een mooi filmpje achteraan te plakken:

DIT OOK NOG | Joe Dante vertelt uitgebreid over zijn carrière in dit fijne interview met Psychotronic Cinema – we hadden een jaren 80-Batman kunnen hebben, met John Lithgow als The Joker! Regisseur Denis Villeneuve spreekt over de BLADE RUNNER-sequel en over zijn meest recente film ARRIVAL. Door de nieuwste trailer snappen we al wel iets beter wat er aan de hand is. Puh, ik zeg: We gotta nuke ‘em, we gotta nuke ‘em now! Nou OK, misschien toch nog even verder denken… Kunstenaar Ben Rubin maakt mooie plaatjes van fantastische monsters in de metro van New York en over fantastische monsters gesproken, zie hier wat we nu alvast weten over de wezens in FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

LOS GEFLODDER | Een paar lijstjes en wat linkjes uit de grabbelton: de grootste filmboeven volgens Clancy Brown, de 100 beste filmpersonages volgens Empire Magazine, 10 dingen die je waarschijnlijk niet wist over FREDDY’s DEAD: THE FINAL NIGHTMARE en de honest trailer voor CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR. Dan wordt hier de nieuwe Bat-suit even goed uitgelegd. Realiseer je je wel dat zombieslachter Daryl Dixon in een vorig leven vampiers doodde? Een leuk DIY-projectje voor als je nog een oude VHS-recorder hebt liggen en ik laat jullie graag het weekend in grinniken met dit GIFje van Spock – ook na tientallen keren kijken nog steeds even melig. 

Dat was ’m weer! Blijf tips sturen naar [email protected], geniet van je weekend en tot volgende week!

16 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!