Imagine2017 Poster
Imagine2017 Poster
Nieuws
17 maart 2017

Programma Imagine 2017 bekend

Imagine2017 Poster IMAGINE | Gisteren maakte het Imagine Film Festival het volledige programma bekend. Het festival, dat van 12 tot en met 22 april in EYE Amsterdam plaatsvindt, zet dit jaar kostuumontwerpster en Oscar-winnares Lindy Hemming in het zonnetje met een Career Achievement Award. Meesterregisseur Dario Argento komt langs voor een avondvullend programma.

Het Imagine Film Festival vindt jaarlijks plaats in filmmuseum EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen.

Dit jaar ontvangt Imagine de Welshe kostuumontwerpster Lindy Hemming. Hemming maakte naam als kostuumontwerpster bij een reeks van aansprekende filmtitels zoals GOLDENEYE, HARRY POTTER AND THE CHAMBER OF SECRETS, BATMAN BEGINS en THE DARK KNIGHT. Voor TOPSY-TURVY won ze een Oscar en haar kostuums voor WONDER WOMAN zijn binnenkort in de bioscoop te zien. Tijdens Imagine zal er in EYE een tentoonstelling te zien zijn van Lindy Hemmings ontwerpschetsen. Hemming ontvangt op de openingsavond van Imagine op 12 april de Career Achievement Award. Op dinsdag 18 april geeft ze een masterclass Costume Design.

Een andere heel bijzondere gast die Imagine dit jaar verwelkomt, is horrorheld Dario Argento. Zestien jaar nadat hij de Career Achievement Award ontving, komt Argento weer naar Amsterdam voor een avondvullend programma. Op 20 april vindt een Imagine-editie van EYE’s Cinema Egzotik plaats. Hier worden de 4K-restauratie van Argento’s SUSPIRIA (1977) en OPERA (1987) op 35mm vertoond.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook gewoon films te zien tijdens Imagine. De openingsfilm is de Amerikaanse horrorsensatie GET OUT (Jordan Peele), waarin horror gepaard gaat met scherpe maatschappijkritiek. Andere aansprekende titels zijn de Franse kannibalenhorror RAW / GRAVE (Julia Ducournau), die in de recensie van Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Barend de Voogd maar liefst vijf skulls kreeg toebedeeld, FREE FIRE, de nieuwe film van Ben Wheatley (KILL LIST, HIGH-RISE) en THE GIRL WITH ALL THE GIFTS (Colm McCarty) die wordt aangeduid als de beste Britse zombiefilm sinds 28 DAYS LATER. Ook is er een filmconcert waarbij de klassieker HÄXAN (1922) een live soundtrack krijgt. De traditionele Night of Terror wordt niet meer gehouden. Lees hier de officiële verklaring:

 “De Night of Terror is een nacht waarop we met zijn allen van horrorfilms genieten. Het schreeuwen van homo, hoer en racistische uitingen ondermijnt dat idee; niemand wil ons zo meer hosten en niet iedereen voelt zich welkom op het evenement. Dat moet anders. Tegelijk willen we jullie, het leukste nachtpubliek van de wereld, iets nieuws geven om de tanden in te zetten: met programmering binnen en buiten de zaal, een dikke quiz, de keuzeklassieker, de Scream Queen Contest en meer gaan we tot het gaatje. Zo winnen we allemaal! Daarom op 15 april van zaterdag op zondag goede horror, bloedvergieten, kabaal en slaapgebrek in een nieuw jasje: de Fright Night!”

‘Fright Night’, ofwel de Night of Terror nieuwe stijl, met vier films achter elkaar, op zaterdag 15 april in Pathé de Munt.

Kaartverkoop start op 21 maart. Voor het volledige programma en meer informatie ga naar de website.

17 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!