Scream4 Cambell
Scream4 Cambell
Nieuws
27 oktober 2011

Win een Scream 4 pakket!

Scream4 CambellPRIJSVRAAG | De dvd, een T-shirt en een masker – wat wil je nog meer? Wes Cravens SCREAM 4 gaat deze week uit op dvd en blu-ray, en Schokkend Nieuws geeft vijf SCREAM-pretpakketten weg!

Schokkend Nieuws deelde in april vier sterren uit aan SCREAM 4. Dat zie je toch niet vaak bij horrorfranchises die na jaren van afwezigheid weer worden geherlanceerd. ‘Als oervaders van de horrorfilm met de postmoderne knipoog,’ schreef Barend de Voogd destijds, ‘weten Craven en scenarist Kevin Williamson natuurlijk als geen ander hoe de fans aankijken tegen een vierde deel of een reboot van de franchise. De sterke openingssequentie van SCREAM 4 bewijst het. In een paar minuten en met leuke gastrollen voor o.a. Anna Paquin en Kristen Bell, drijven ze de spot met hoe de franchise nog jaren door had kunnen gaan: SCREAM 2, SCREAM 3, STAB 6, STAB 7…’

Lees de volledige recensie hier. Er waren destijds zeker punten van kritiek, maar het blijft prettig te merken dan SCREAM 4 niet blijft hangen in slimme filmverwijzingen en melige in-jokes voor de horrorfans. De derde akte zorgt voor een pittige verrassing en de nodige spanning. ‘Wanneer het masker van Ghostface afgaat, blijkt SCREAM te zijn wat het eigenlijk altijd al was: een ouderwetse én effectieve slasher.’

En vanaf deze week dus op blu-ray en dvd. Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met  eOne Home Entertainment, vijf pakketen weg met de film, een T-shirt en een Ghostface-masker. Om kans te maken op deze prijzen hoef je slechts de volgende vraag beantwoorden:

Wes Craven maakt er een gewoonte van om meteen in de openingsscène een bekende actrice over de kling te jagen. Wie was het allereerste slachtoffer in de SCREAM-serie?

N.B. Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. Het juiste antwoord NIET Drew Barrymore. Kijk het nog maar eens na. Vriendje Steve (Kevin Patrick Walls) sneuvelt net iets eerder. En, zoals enkele slimme inzenders betoogden, in de chronologie van het verhaal is eigenlijk Sidney’s moeder Maureen Prescott (Lynn McRee) het aller-allereerste slachtoffer. Kijk voor nieuwe prijsvragen op onze startpagina.

 

De dvd, een t-shirt en een masker – wat wil je nog meer? Wes Craven’s SCREAM 4 gaat deze week uit op dvd en blu-ray, en Schokkend Nieuws geeft vijf SCREAM-pretpakketen weg!

 

Schokkend Nieuws deelde in april vier sterren uit aan SCREAM 4, en dat zie je toch niet vaak bij horrorfranchises die na jaren van afwezigheid weer worden geherlanceerd. ‘Als oervaders van de horrorfilm met de postmoderne knipoog,’schreef Barend de Voogd destijds, ‘weten Craven en scenarist Kevin Williamson natuurlijk als geen ander hoe de fans aankijken tegen een vierde deel of een reboot van de franchise. De sterke openingssequentie van SCREAM 4 bewijst het. In een paar minuten en met leuke gastrollen voor o.a. Anna Paquin en Kristen Bell, drijven ze de spot met hoe de franchise nog jaren door had kunnen gaan: SCREAM 2, SCREAM 3, STAB 6, STAB 7…’

 

Lees de volledige recensie hier. Er waren destijds zeker punten van kritiek, maar het blijft fijn te merken dan SCREAM 4 niet blijft hangen in slimme filmverwijzingen en melige in-jokes voor de horrorfans. De derde akte zorgt voor een pittige verrassing en de nodige spanning. ‘Wanneer het masker van Ghostface afgaat, blijkt SCREAM te zijn wat het eigenlijk altijd al was: een ouderwetse én effectieve slasher.’

En vanaf deze week dus op blu-ray en DVD. Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met  eOne Home Entertainment, vijf pakketen weg met de film, een t-shirt en een Ghostface masker. Om kans te maken op deze prijzen hoef je slechts de volgende vraag beantwoorden:

Wes Craven maakt er een gewoonte van om meteen in de openingsscène een bekende actrice over de kling te jagen. Wie was het eerste slachtoffer in de SCREAM-serie?

Stuur je het antwoord en je naam en adres vóór 10 november naar info@schokkendnieuws.nl.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!