Robbery poster-197x300
Robbery poster-197x300
Nieuws
5 november 2011

Rocket Cinema ontspoort!

Robbery poster-197x300Het Rocket Cinema Festival in Amsterdam is helaas al weer voorbij, maar je hebt nog niet alles gemist:  Rocket Cinema gaat deze maand op reis. Per spoor! Met ROBBERY! En Schokkend Nieuws overvalt je met vrijkaarten.

Ook dit jaar vroeg Rocket Cinema weer diverse dj’s en bands om klassieke films te voorzien van een nieuwe soundtrack. Tijdens Rocket Cinema Ontspoort!, georganiseerd in samenwerking met de NS, doet het festival het Spoorwegmuseum in Utrecht aan en reist daarna door naar station Amsterdam Centraal en Groningen.

Het Spoorwegmuseum is de eerste stop van het rondreizende programma. Op zaterdag 12 november vormen de locomotieven van het museum het decor voor verschillende klassieke films waarin de meest gedurfde treinovervallen en spectaculaire treinachtervolgingen centraal staan. De hoofdfilm is ROBBERY (Peter Yates, 1967), een gefictionaliseerde versie van de grootste en meest gedurfde treinoverval aller tijden, de Great Train Robbery van 1963. De soundtrack wordt verzorgd door Buchner & d’Arles, een Amsterdamse elektronische band.

Naast de hoofdfilm zal de ingekorte versie van BRIEF ENCOUNTER (David Lean, 1945) worden vertoond met een soundtrack van DVJ Luxxx en een ingekorte versie van THE GENERAL (1926), met Buster Keaton én een nieuwe soundtrack van Pitto & Mike Verschillende performancekunstenaars zullen de locatie onder handen nemen waaronder Het Rosa Ensemble, kunstenaarscollectief Front404 en Loop The Balloon. Na afloop kan er tussen de treinen gedanst worden op muziek en retro-videoclips van DVJ’s The Scopi-Tonics & Grumpy Old Men.

ROBBERY en BRIEF ENCOUNTER maken op 19 november een tussenstop in Grand Café-Restaurant 1e Klas op het Centraal Station van Amsterdam.

Het eindstation, op 26 november, is Groningen. In de stationshal van het Centraal Station in Groningen wordt een preview vertoond, maar voor het hoofdprogramma moet je naar De Puddingfabriek. Daar vertoont men nog eenmaal ROBBERY met live soundtrack van Buchner & d’Arles en draaien in het  voorprogramma THE GENERAL en VOYAGE Á TRAVERS L’IMPOSSIBLE.  Na afloop kan er nog flink gedanst worden in De Puddingfabriek, maar dan is het avontuur toch echt ten einde!

Wil je erbij zijn, op zaterdag 12 november in Utrecht? Beantwoord de volgende  vraag correct en maak kans op twee vrijkaarten:

Een van de originele treinrovers uit 1963, Ronnie Biggs, had ook muzikale ambities. Met wie nam hij in 1978 twee nummers op?

N.B. Deze prijsvraag is inmiddels afgelopen. Het juiste antwoord was natuurlijk: The Sex Pistols. Kijk voor nieuwe prijsvragen op onze startpagina.

En kijk voor kaarten, programma en uitgebreide informatie op www.rocketcinema.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!