other futures
other futures
Nieuws
19 januari 2018

Other Futures

other futures Van vrijdag 2 februari tot en met zondag 4 februari vindt het Amsterdamse festival Other Futures plaats: het eerste sciencefictionfestival ter wereld gericht op niet-westerse verhalen. Het programma werd vandaag bekend gemaakt.

Other Futures is een multimediaal festival, met muziek, literatuur, performance en natuurlijk film. We kijken vooral uit naar CLEVERMAN, een zesdelige dystopische actiefilm uit Australië. Regisseur Wayne Blair baseert zich voor zijn futuristische wereld op de mythologie van de Aboriginals.

Dan is er nog de Ethiopische post-apocalyptische romance CRUMBS, de Braziliaanse tijdreisfilm BLUE DESERT en de historische sciencefictionfilm (!) BETI AND AMARE, waar in het Ethiopië van 1936 een Italiaanse vluchtelinge hulp krijgt van een alien. De Filipijnse punkregisseur Khan de la Cruz is vertegenwoordigd met twee films: de muzikale satire EDSA XXX. NOTHING EVER CHANGES IN THE EVER-CHANGING REPUBLIC OF EK-EK-EK en de fantasy-misdaadfilm ALIPATO, THE VERY BRIEF LIFE OF AN EMBER. Naast nieuwe films vertoont het festival ook de animeklassieker GHOST IN THE SHELL

Vijf regisseurs zijn ter plekke aanwezig voor een Q&A: Wayne Blair, Andy Siege, Khavn de La Cruz, Jean-Pierre Békolo, Wanuri Kahiu. Ook  muzikanten Moor Mother, Mykki Blanco en Shabaka Hutchings zijn aanwezig, net als sciencefictionschrijfster Nalo Hopkinson. Other Futures vindt plaats in de Melkweg en de Sugar Factory.

 

 

 

Het volledige programma vind je hier.

19 januari 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!