david-brunt_300x448
david-brunt_300x448
Nieuws
12 oktober 2011

Originele Hobo wilde liever smeris zijn

david-brunt_300x448 Vanaf 19 oktober op dvd en blu-ray: HOBO WITH A SHOTGUN. In Schokkend Nieuws #92 vertelt regisseur Jason Eisener over de bewerking van zijn fake trailer uit 2007, over een getergde landloper met dubbelloops jachtgeweer. Deze Swiebertje from hell werd in de langspeler overtuigend neergezet door Eiseners jeugheld Rutger Hauer. Maar wat is er geworden van Hobo David Brunt (zie poster links), met wie hij in 2007 de Amerikaanse fake trailer competitie won?

 In de credits van de film bedank je David Brunt voor zijn wijsheid. David was de Hobo uit de originele trailer, voordat Rutger Hauer die rol kreeg. Was het ooit een optie om hem weer als de Hobo te casten?

‘Dave is helemaal geen acteur. De Hobo-trailer was de eerste keer ooit dat hij voor een camera stond. Hij was iemand die ik kende uit de tijd dat ik in een stripwinkel werkte. Hij kwam daar vaker om comics te lezen en computerspelletjes te spelen. Hij had een interessante persoonlijkheid. Wat je in de originele trailer ziet is grotendeels hoe hij écht is. Dave werd op zijn twintigste aangereden door een dronken man in een truck en hield daar een ernstige handicap aan zijn heup aan over, waardoor hij van een uitkering moest leven. Je kon maar een uur met Dave filmen voordat de pijn hem te erg werd. We hoopten dat we hem misschien wat acteerlessen konden laten volgen om zo de film toch met hem te maken. Maar het werd al snel duidelijk dat Dave nooit zou kunnen doen wat fysiek nodig was voor die rol. Het was altijd Dave’s droom om een politieagent te spelen, zelfs toen ik de originele trailer aan het draaien was zei hij al steeds: ‘Je moet me een rol geven als smeris in één van je films, ik zou veel liever een smeris zijn’. (lacht) Dus nu is hij een politieagent in deze film. Hij zat tijdens het filmen ook elke dag naast me aan de monitor, en hij werkte veel met Rutger samen. Rutger en hij waren als broers op de set. Als je Dave kent zie je veel van hem terug in Rutgers performance. Rutger bracht veel tijd door met Dave, bestudeerde hem. Rutger was zo aardig voor hem en Dave vond het geweldig om met Rutger te werken. En aan het eind van de shoot gebeurde er nog iets bijzonders. Iedereen die van buitenaf moet komen om aan een film te werken krijgt een per diem, een bepaald bedrag ‘zakgeld’ per dag. Rutger had al zijn per diem bewaard. Aan het eind van de shoot gaf hij mijn producer een pakje sigaretten waar 3.000 dollar in zat, en hij zei: ‘Geef dat maar aan Dave.’ Dat was zo tof van hem.’

HOBO WITH A SHOTGUN is vanaf 19 oktober te koop op dvd en blu-ray. Het uitgebreide interview met Jason Eisener lees je in Schokkend Nieuws #92. Hier vind je Phil van Tongerens oordeel over HOBO WITH A SHOTGUN. Hieronder de originele fake trailer uit 2007 met David Brunt.

12 oktober 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!